Volkswagen Passat Variant 1.5 eHybrid 204pk R-Line Edition (2026)

Gebruikersreview

Volkswagen Passat Variant 1.5 eHybrid 204pk R-Line Edition (2026)

UitvoeringPassat Variant 1.5 eHybrid 204pk R-Line Edition
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

De eerste kilometers

• 11 km

Twee weken geleden heb ik mijn nieuwe Volkswagen Passat opgehaald bij de dealer. Door een hoge korting van PON kon ik tegen een hele scherpe prijs deze rode Passat R line private leasen. Het is eigenlijk een Skoda Superb, maar met een Volkswagen sausje er overheen. Ik herken veel van de Superb uit 2020 die ik hiervoor had.
De R line uitvoering is bijzonder rijk uitgerust. Ik heb alleen een trekhaak als extra genomen. Er zitten een heleboel meer en minder nuttige features op. In de komende maanden ga ik ontdekken welke daarvan ik wel en niet ga gebruiken.
Gisteren de eerste langere rit gemaakt. Het is een comfortabele reisauto. Met een volgeladen accu heb ik 350 km gereden met een benzineverbruik van 1 op 33 (volgens de boordcomputer).
Pluspunten:
- Goede stoelen
- Stoelmassage op de voorstoelen
- Zuinig rijden
- Veel ruimte (vergelijkbaar met de Skoda Superb, maar de Passat voelt kleiner)

Minpunten:
- De bediening van de ruitenwissers is mijns inziens een grote miskleun. Deze is ondergebracht in de schakelaar voor de richtingaanwijzer aan de linkerkant van het stuur. Intuitief zit ik steeds aan de versnellingsschakelaar aan de rechterkant van het stuur
- De snelheidswaarschuwingen van de auto. Heel vaak geeft de auto een veel te lage maximum snelheid aan en begint te piepen.
- De auto waarschuwt bij het minste of geringste dat je moet opletten. Dus ook wanneer je de radio op een andere zender zet via het centrale scherm.

9,5