Ook nieuwe Skoda Superb krijgt uitgekleed binnenste

Met minder knoppen achter de knoppen

Spyshots Skoda Superb
Spyshots Skoda SuperbSpyshots Skoda SuperbSpyshots Skoda SuperbSpyshots Skoda SuperbSpyshots Skoda SuperbSpyshots Skoda SuperbSpyshots Skoda SuperbSpyshots Skoda Superb

Skoda werkt aan een nieuwe generatie Superb, die vooral veel hetzelfde doet als zijn voorgangers. Op een verse set foto's is de nieuwe Skoda Superb Combi wederom te zien en ditmaal laat de Tsjechische balzaal ook iets van zijn interieur zien.

De Opel Insignia gaat dit jaar uit productie, de Ford Mondeo is al even niet meer te koop en ook de Renault Talisman is in Nederland niet meer leverbaar. Daarmee is de traditionele D-segmenter behoorlijk op zijn retrouw, maar Volkswagen en Skoda komen gewoon met nieuwe generaties van achtereenvolgens de Passat en Superb. Op deze spionagefoto's zie je de nieuwe Superb weer als Combi. Voor het eerst kunnen we de binnenkant van de Tsjech bekijken.

Het is niet de eerste keer dat we je de nieuwe Skoda Superb in testkostuum kunnen laten zien. Ook het eerder gefotografeerde exemplaar was een Superb Combi, al verwachten we dat er weer een traditionele vijfdeurs liftback komt. Hoewel de Superb al jarenlang in twee carrosserievarianten leverbaar is, is het niet meer zo vanzelfsprekend dat de Superb met vlakker liggende achterruit terugkeert. Volkswagen voert  de nieuwe Passat immers alleen nog als Variant.

Wat verschijningsvorm betreft bewandelt de grote Skoda dus een ander pad dan zijn Volkswagen-broer, maar verder gaan de twee met name op technisch vlak sterk op elkaar lijken. Onderhuids verwachten we bij beide modellen een doorontwikkeling van het huidige MQB-platform tegen te komen. De huidige Skoda Superb heeft achter het stuurwiel het bekende Virtual Cockpit, een digitaal instrumentarium dat losstaat van het nog op relatief traditionele wijze in de middenconsole geïntegreerde infotainmentscherm.

Spyshots Skoda Superb

Interieur Skoda Superb, compleet met groot infotainmentscherm.

De nieuwe Superb lijkt veel fysieke knoppen te verliezen. We zien een ogenschijnlijk niet overkapt display achter het stuurwiel dat als digitale klokkenwinkel fungeert. Op de middentunnel nemen we een voor Skoda ongekend groot verticaal georiënteerd scherm waar, dat bij het infotainmentsysteem hoort. Eronder lijken we een aanraakgevoelig knoppeneiland te zien waarmee je onder meer de klimaatregeling aanstuurt. Het lijkt er sterk op dat vrijwel alle andere functies in het scherm zijn ondergebracht.

Naast benzine- en dieselmotoren verwachten we ook weer een plug-in hybride Superb iV. Een volledig elektrische aandrijflijn zit niet in het vat.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.