| Versnellingen | 6, Automaat |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 73.550 km |
| KM-stand laatst | 73.550 km |
Eerste rit na aanschaf
Vrij onverwachts besloten dat een nieuwe gezinsauto nodig was. Auto voor vakantie, weekendjes weg, sportwedstrijden en hobby (surfplanken in de auto).
Kwamen vrij snel uit op een Skoda Superb Combi PHEV. We combineren veel korte ritten (10 tot 20 km enkele reis) met een aantal lange(re) ritten naar vakantie. We hebben geen zonnepanelen of eigen parkeerplaats en de auto staat vaak een hele dag stil. Het budget en het occasion aanbod stond een PHEV van de nieuwste generatie niet toe.
Na 3 proefritten had deze Superb de voorkeur. Als ik zelf had kunnen samenstellen dan had ik wat luxe (o.a. lederen bekleding, geventileerde, elektrisch bediende voorstoelen en 2 sets velgen met zomer- en winterbanden) geruild voor gebruiksgemak (snel inklapbare passagiersstoel, trekhaak, 17" LM met all-seasons).
Begin juli de auto opgehaald bij Broekhuis Purmerend. Eerste rit van 60 km naar huis.
Gestart in EV modus, daarna Hybrid. De 1.4 TSI motor hoor en voel je wel. Hinderlijk vind ik het niet. De stoelen zitten lekker en ik kan met 185 cm prima een zit vinden. De auto rijdt vooral heerlijk ontspannen. De auto heeft meer dan voldoende vermogen, zeker in Sportmodus met voldoende batterij. Hard door de bocht, dat voelt iets minder natuurlijk (kom uit een Ford Focus station).
Bij inparkeren (bij ons moet dat met de rechterkant op de stoep en tussen boom en lantaarnpaal) even wennen aan de afmeting en alle piepjes.
Daarna even geprobeerd om mezelf aan te melden als Hoofdgebruiker van de auto. Dat lukte niet direct en met buitentemperatuur van 34 graden had ik ook geen zin om het langer te proberen. Onderweg had ik de buitentemperatuur niet zo door, de airco werkt prima en stond nog op lage stand.
Heel benieuwd hoe de auto bevalt bij de aankomende vakantie en met volle bepakking.
![Skoda Superb Combi 1.6 TDI Champs Elysees [ full option ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/59942203/0-78193377fef47407933f057f92100347.jpg)
![Skoda Superb COMBI 1.4 TSI iV PHEV Sportline Aut.[ Panorama Virtual Trekhaak ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/59941761/0-d9116d53e768af252ec3a6788591cdfb.jpg)