BMW i4 ‘M50’ in beeld

Eerste elektrische M

BMW i4 M50

Op Instagram is een plaatje opgedoken van een BMW i4 die er nog wat sportiever uitziet dan de in China aangekondigde versie met M-Sportpakket. Het zou gaan om de eerste M-uitvoering van een elektrisch model, dat waarschijnlijk i4 M50 heet.

Voor wie het gemist heeft: de BMW i4 is de elektrische versie van de 4-serie Gran Coupé, waarvan de betreffende generatie overigens nog niet eens gepresenteerd is. BMW lijkt van zins om net als bij de 4-series op benzine een breed productportfolio op poten te zetten voor de i4, met verschillende motoren, varianten met optische M-uitmonstering en ook een echte M, al zou het kunnen dat we die moeten scharen onder de ‘subtoppers’ als de M440i.

Voor wat betreft snelheid streeft de elektrische variant zo’n M440i echter riant voorbij. Dat moet ook, want een elektrische BMW met M-pretenties moet natuurlijk wel kunnen meedoen met de snellere jongens uit het elektroveld. München kondigde daarom meteen al aan dat er een versie komt met 530 pk en een 0-100-tijd van rond de 4 seconden en dat lijkt dit model te zijn.

Fout

De i4 M, die vanwege zijn plaatsing in het gamma wellicht i4 M50 gaat heten, ziet er uiteraard sportiever uit dan een reguliere i4. Het verschil met de M Sport-versie, dus de i4 met optische M-opsmuk, is echter wel klein. Dat is niet gek, want een M440i onderscheidt zich ook alleen op detailniveau van een 420i met een M-pakket. De gelekte foto, die razendsnel van Instagram werd gepikt door Motor1, toont een i4 met de bumpers van de M-sport-versie. Wel lijkt de auto wat dichter bij de straat te liggen en ontwaren we een M-logo in de grille, iets wat buiten een grote groep ‘foute’ BMW-rijders bij ons weten niet eerder is vertoond.

Tweepotig

De buitenspiegels zijn ook anders en lijken met hun tweepotige design zo van de M4 te komen. Uiteraard heeft de i4 M ook unieke wielen en mag de typische blauwe kleur niet ontbreken. Overigens lijkt het hier te gaan om een Amerikaanse variant, getuige de oranje ‘side marker’ direct voor het voorwiel.

De onthulling van het eerste elektrische M-model staat naar verluidt gepland voor 1 juni.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.