| Versnellingen | 8, Automaat |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 117.807 km |
| KM-stand laatst | 117.807 km |
Opvolger van de 220icabrio
Hier begint dan de review van de opvolger van mijn 220i cabrio. Natuurlijk heb ik nog maar weinig ervaring met de 420i High Executive, maar je moet ook de eerste indruk kunnen waarderen. De sterrenscores zijn dus nog onder voorbehoud, maar de eerste ritten waren in ieder geval al heel aangenaam, zowel open als gesloten.
Voor wie mijn eerdere reviews heeft gelezen is mijn cabrioliefde bekend. MX5 Na en Nc, Opel Cascada en BMW 220i cabrio volgden elkaar op. Als kind droomde ik al van de Peugeot 504 cabriolet. Het heeft lang geduurd aleer de financiën de aanschaf van een cabrio mogelijk maakten, maar het bracht in alle opzichten waar ik op hoopte. Mijn droom werd bewaarheid en sinds die dag ben ik fervent cabrionist.
Nu dus een 420, volgehangen met extra luxe en voor mij nog vele digitale geheimen te ontfutselen. Maar dat komt wel. Eerst wil ik vooral rijden. En dat is zeer aangenaam. Comfort met een hoofdletter, heerlijke zetels die in alle opzichten elektrisch verstelbaar zijn en voor de frisse vroege ochtendrit een verwarmde stoel, stuur en neckscarf. Het was 13 graden en ik had alleen een shirt met korte mouwen aan en toch was het aangenaam tijdens de snelwegrit. Dit is wat ik wil.
Het fraaie dak, anthracietachtig van teint, opent duidelijk sneller dan dat van de 220. En de digitale voorzieningen zijn een stap verder in de tijd, zonder dat ik wordt aangestaard door een groot beeldscherm zonder fysieke toetsen. Voor mij een prima middenweg.
Tot zover een eerste indruk. Meer volgt als ik er meer kilometers op heb zitten, hetgeen bij mij best vlot verloopt. En ja ik vind haar fraai, zelfs het bevergebit stoort me niet. En dan die kleur hè! Heerlijk om geen zwarte, witte, grijze of zilveren auto meer te hebben. Dit blauw bevalt me wel.