Opel Agila 1.0-12V Comfort (2001)
Uitvoering | Agila 1.0-12V Comfort |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Toen onze Volkwagen Golf S 5 deurs van 1980 in 2001 was afgekeurd moesten we echt op zoek naar een andere auto. Een kleine auto was de voorkeur. En aangezien kleine auto’s 2e hands relatief duur in aanschaf zijn keken we voor een nieuwe. En toen liepen we deze Opel Agila tegen het lijf... Niet mooi, niet snel maar wat een ruimte. En aangezien wij geen kleine mensen zijn is het nog steeds in zijn prijsklasse een een van de ruimste auto’s. De agila is iedentiek aan de Suzuki Wagon R. De reden dat we een Agila kochten was omdat de Suzuki Wagon R ( toen ) niet als 1.0 leverbaar was en dat maakte hem te duur. We kochten hem op tijd want de auto is een paar maanden na onze aankoop in prijs verhoogd.
De auto die wij gekocht hebben:
Opel Agila 1.0 12 Comfort
Opties: Handbediende Airco
Kleur: Donkerblauw ( standaartkleur )
Bij het eerste rijgedrag beviel de auto ons meteen. Door de hoge zit heb je goed zicht op de weg. En met een verbruik van 1 op 20 rij je graag nog wel een rondje extra. Een echt stadsautotje en hij word ook gebruikt als 2e auto. De auto is best comfortabel, zo zitten de stoelen goed ondanks dat het wat vlakke stoelen zijn. De stuurbekrachtiging is erg prettig, want dat miste we toch wel bij de Golf. Het schakelen gaat best soepel alhoewel hij soms wat lastig in zijn achteruit gaat. Waar we met de golf nogal eens problemen mee hadden start de Opel altijd. Maar het fijnste is toch wel de optionele handbediende Airco. Daar hebben we geen moment spijt van gehad. De prestaties zijn er wel wat op achteruit gegaan. Zo gaat de 3 cilinder agila van de 0 naar 100 in bijna 20 seconden. Eigenlijk zijn die lage prestaties ook wel weer fijn. Bij de Golf S moest je soms erg uitkijken want die spoot vooruit. jammer is de kleine bagageruimte, boodschappen doen gaat nog wel maar daar blijft het dan ook bij.
Al met al is het gewoon een hele fijne auto waar we nog jaren plezier van zullen hebben.
Alleen een kapotte accu en gewoon onderhoud natuurlijk. Maar de auto heeft maar een kleine 10000 kilometer gelopen.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties3
- Comfort4
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

Opel Agila 1.2-16V Elegance (2002)

Opel Agila 1.0 12V Comfort (2001)

Opel Agila 1.2-16V Comfort (2000)

Kennismaken met de Opel Corsa B - Uit de Oude Doos

Opvolger Opel Grandland wordt elektrisch, komt in 2024