Opel Agila 1.2-16V Elegance (2001)

autoreview

Opel Agila
Opel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel Agila - interieurOpel Agila - interieurOpel Agila - interieur

Signalement

UitvoeringAgila 1.2-16V Elegance
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf224.000 km
KM-stand laatst230.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Leuke maar zuinige pechbak,,.

  • 230.000 km

Een zoektocht naar een compacte, zuinige auto...

Uiteindelijk bij deze Agila terecht gekomen. Vorige eigenaar vertelde dat er een en ander aan grote dure dingen aan gedaan waren en boekjes waren erbij aanwezig, hoewel niet volledig ingevuld.

Opgemerkt moet worden: Zolang ik de auto had, was het starten en lopen. De auto heeft mij NOOIT laten staan, ook niet met het pak sneeuw dat we laatst hadden.

De Agila had helaas wel al snel nukken. Al snel bleek de thermostaat kapot. Ook leek de Agila wel een slokje olie te lusten, en bleek toen het warmer werd dat de airco niet veel zin meer had. Tot slot bleek ook de distributie ketting te klapperen..

Uiteindelijk heb ik een hoop werk gehad aan deze auto en is er een boel geld in gaan steken, totdat duidelijk werd dat de koppakking er ook geen zin meer in had.

Helaas was dat voor mij het moment om de auto toch los te gaan laten, en er ook niemand anders meer mee op te willen zadelen.
In februari 2021 heb ik mijn Agila naar de sloper gestuurd, deels gestript, dat dan weer wel.

Al met al vond ik de Agila een geinige, zuinige auto om te hebben en in brandstofverbruik. Wellicht dat als er weinig keuze is, ik er ooit weer een zou kopen.

Maar voor mij was het in ieder geval wel al snel een flinke kostenpost, die het plezier met de auto toch behoorlijk drukte.

De zit was eigenlijk op alle stoelen prima, ook achterin. De kofferbak was natuurlijk erg klein, maar zodra je de achterbank (deels) neerklapt is er een enorme zee aan laadruimte.

Hoewel de 1.2 liter motor lekker zuinig rijd, was de auto helling op bijna niet vooruit te branden (zo voelde het althans, je voelde het gebrek aan pit) ook was de auto door zijn constructie erg wind gevoelig en dan vooral zijwaards.

Nu is een autoradio geen must in het verkeer, maar de Agila heeft een radio, luidsprekers en antenne.
Maar wat voor luidsprekers je er ook in zet, wat voor radio je ook kiest: Uit de Agila is géén comfortabel geluid aan muziek te krijgen. Zet je degelijke JBL luidsprekers in de auto, heb je duidelijk meer power en beter geluid, maar begint er van alles in de auto mee te resoneren, waardoor het muziek plezier ook meteen weer afneemt. Ik denk dat een subwoofer, daar ook niets aan veranderd, eerder verergert.

Tot slot: hoewel de Agila een auto is die mij het nodige heeft gekost, was het wel een auto die me tot het einde nooit heeft laten staan. Altijd starten en lopen. Als de Agila beter onderhoud had gehad, zou de Agila misschien nu ook niet weg zijn geweest, maar ik had toch al snel het gevoel dat ik de puinhoop aan het ruimen was, van de vorige eigenaar.
En dat laatste is iets, wat je toch makkelijker hebt met een oudere auto, mede ook omdat het voor particulieren nog steeds véél te lastig is om het verleden na te gaan van een auto en garage bedrijven lang niet altijd mee willen werken als je als nieuwe eigenaar gegevens opvraagt omdat boekjes aantonen dat de auto daar is geweest.
Maar ook het verleden wat betreft schade (is een auto al eens total-loss verklaard?) is voor een particulier eigenlijk niet te achterhalen en verkopende partijen zeggen er in vele gevallen helemaal niets over.
Daar zou best wat in mogen veranderen...

Waarom? Al is een auto nog zo kundig gerepareerd na een flinke klapper, als er ergens iets toch net afwijkt van hoe dit was vóór die schade, dan kan dit, hoe klein dan ook, enorme uitwerkingen hebben op de lange termijn.

Dat zou niet alleen véél vragen kunnen beantwoorden waarom bepaalde problemen opspelen, die er (normaal) niet zouden moeten zijn, maar tevens zou het waarschijnlijk er voor zorgen dat er véél meer auto's véél sneller van de weg af gaan, want als je weet dat een auto fikse schade heeft gehad, koop je die dan nog?

Dat zelfde zie je ook met import auto's. Veel mensen laten een geïmporteerde auto toch liever staan.

4,3
  • Betrouwbaarheid
    5
  • Prestaties
    4
  • Comfort
    4
  • Kosten
    4
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens