Opel Agila 1.2-16V Comfort (2002)

autoreview

Opel Agila 1.2-16V Comfort (2002)

Signalement

UitvoeringAgila 1.2-16V Comfort
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf170.000 km
KM-stand laatst176.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Briljant Gebakje

 • 176.500 km

Een zo een goedkoop mogelijk, 2e autootje aanschaffen, voor boodschapjes, kinderen wegbrengen, dat soort dingen, is geen moeilijke opgave. Wel op basis van rationeel en niet van "oeh die is mooi, die wil ik". Het moest vanwege de hoeveelheid kinderen en gebruiksgemak met maxi-cosys een 5 deurs worden, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. In de categorie klein kwam ik uit bij deze... overdekte rollator? qua looks.. tja, door voorkant gaat wel. de achterzijde is vierkant. De VW Lupo vind men meestal wel een mooie auto als je mensen erover spreekt, hoewel deze Agila slechts.. 23cm hoger is, zijn de overige afmetingen gelijk. En 2 deuren meer. Dat is dus met kinderen top. Een maxicosy op zn plek zetten heb je alle ruimte voor, zonder dat je achter een klapbare voorstoel langs hoeft. De keuze voor de agila kwam ook doordat deze koekblikjes meestal gereden worden door een wat oudere doelgroep, die doorgaans ook nog zuinig zijn op den spullen. deze was ook in de categorie oudere vrouw, maar dan met 2 honden van het formaat kleine neushoorn, wat de atmosfeer in de auto niet ten goede deed. Maar met de juiste schoonmaakspullen en een vrije middag prima was op te lossen. je moet er wat voor overhebben voor een laag prijsje. Hij rijdt, schakelt en doet wat hij doen moet, zonder problemen. Is Stúkken vlotter dan je zou denken! maar ja, wanneer zie je nu een jonger persoon met een vlotte rijstijl plat op het gas 3 kwart een rotonde nemen in z'n 2, in dit type auto? Dat hebben reeds een aantal mensen die dachten hem er nog net voor te kunnen gooien op de voorgenoemde rotonde ook, toen ik reeds bijna op schoot geparkeerd zat en er met een "ohw kak" blik in de ogen van ontsteltenis werd geconstateerd dat het dus niet kon. Gelukkig kan ik mededelen dat de remmen van de Agila het ook prima doen. Verbruik ca 1:14,5 afhangende van de rechtervoet. Daarbij moet ik zeggen dat ik met deze auto nauwelijks op de snelweg kom. Dus kan vast zuiniger bij langere afstanden.
kosten van onderhoud bij de 1e APK na een jaar zijn een bescheiden 250 euro, voor inmiddels na 17 jaar wat roestige remleidingen en versleten wiellagers achter, vervanging van 2 banden en wat verse olie. dit in acht genomen met de lage kosten voor verzekering en wegenbelasting heeft deze auto tot nu toe ca. 65 per maand ex benzine gekost.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens