Wat is de goedkoopste elektrische SUV in private lease?

Mazda MX-30 Advantage

De SUV is een populaire auto en steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. Private lease is een aantrekkelijke manier om elektrisch te rijden. Wat is de goedkoopste elektrische SUV in private lease?

Een elektrische SUV zie je regelmatig. Een SUV als automodel is immers praktisch. En in de elektrische varianten biedt de koets voldoende ruimte aan een accupakket. Zeker als je een leuke auto wilt rijden én elektrisch, dan is de hogere aanschafprijs van veel SUV’s een aardige drempel. Private lease kan die auto’s dan meer binnen bereik brengen. Wat is de goedkoopste SUV in private lease? We zoeken het uit in de AutoWeek Private-leasevergelijker.

Van onze partner
Heb je plannen voor uitstapjes, trendy producten of een belevenis?
Je vindt bij vakantieveilingen.nl veel meer dan alleen reizen en hotels! Kijk er ook eens voor dagjes uit, het huren van een supercar en veel meer!

Top-10 goedkoopste elektrische SUV in private lease

De top-10 van goedkoopste SUV in private lease vind je hieronder met de leaseprijzen per maand.

  1. Mazda MX-30 Prime Line - 415 euro. Hij heeft een range van 200 km WLTP en als dat voldoende voor je is, dan is deze auto zeker de moeite waard te bekijken. Let wel op, de nieuwste versie kan 3-fasen laden. Dat gaat ook thuis en bij een openbare laadpaal (veel) sneller!
  2. DS3 Crossback E-Tense Performance Line - 479 euro.  DS kiest voor een vrij traditionele koets, maar voorziet die basisvorm vervolgens van tal van details, lijnen, hoekjes en kleuren die van de Crossback een opvallende verschijning maken. De nieuwere DS 3 E-Tense Performance Line is er trouwens vanaf 579 euro. Het opgefriste model is krachtiger en de actieradius van de DS 3 E-Tense is 413 km, aanzienlijk meer dan de 341 km die DS eerder beloofde. Deze is vanaf januari 2023 beschikbaar.
  3. Citroën ë-C4 50 kWh 136 Feel - 489 euro. Deze auto beweegt zich vlot en soepel door het verkeer. Ook als het gaat over ruimte, heb je aan boord niets te klagen. Verder is hij keurig afgewerkt en heeft hij voor zijn prijs een keurige uitrusting.
  4. Peugeot e-2008 Active Pack EV - 489 euro. De Peugeot maakt qua ruimte en interieuraankleding een volwassen indruk. Op het gebied van veiligheid en rijgedrag neemt de Peugeot echter geen afstand van de concurrentie.
  5. MG ZS 50 kWh Comfort - 489 euro. Chinese auto met Engelse heritage. Echter, de van oorsprong sportwagen is tegenwoordig een populair SUV merk met value for money. Je kunt trouwens ook een luxere uitvoering van de MG ZS EV Luxury voor 529 euro kiezen, die is van voor de facelift.
  6. Opel Mokka-e 11kW Edition - 509 euro. Deze auto zie je inmiddels ook vaker op de weg met zijn herkenbare Opel-front. Een kleine, dynamisch rijdende SUV.
  7. Kia Niro EV 64, 8kWh ComfortLine - 544 euro. De zitpositie op de Kia-voorstoelen is lekker rechtop, met genoeg armslag in alle richtingen. Bij Kia is er wel een soort van middentunnel, met daarin bekerhouders en opbergvakken. Verder zit er op die tunnel een reeks fysieke knoppen, wat betekent dat we minder door de menustructuren van het prettige multimediasysteem hoeven te navigeren.
  8. Volvo XC40 Recharge Pure Electric Core - 619 euro. De XC40 heeft een fijne aandrijflijn, is lekker ruim en is ook best onderscheidend qua uiterlijk en interieur.
  9. Skoda Enyaq iV 60 132 kW - 639 euro. De Enyaq heeft veel te bieden tegen een redelijke prijs: ruimte, actieradius en een rijke uitrusting. Hij voelt solide aan en rijdt homogeen, mede dankzij de achterwielaandrijving.
  10. Hyundai Ioniq 5 58 kWh Style - 660 euro. Als auto scoort hij goed met rijgedrag, ruimte en techniek, en als EV door zijn uitstekende laadkwaliteiten. De krap 400 km range is niet trendsettend, maar verder scoort hij echt uitstekend.

Het kan lonen om vooral tussen de verschillende uitvoeringen binnen een merk te kijken als je op zoek bent naar jouw goedkoopste elektrische SUV in private lease. Bij Kia is voor een paar tientjes extra per maand bijvoorbeeld een uitvoering te krijgen met een grotere accu en dat kan nét het verschil voor je maken. Hoewel je daarop uiteraard niet blind hoeft te staren bij doorsnee gebruik. Er zijn ook goedkopere elektrische auto's in private lease als je niet per se een 'hoge' auto hoeft te hebben.

Van onze partner
Wil je thuis of op de zaak een laadpaal plaatsen?
Via Coolblue regel je het gemakkelijk en met een glimlach. Klik voor meer advies! Je kunt ook gratis een laadpas aanvragen.

AutoWeek heeft ook veel adviesartikelen over elektrisch rijden en elektrische auto's - en alles wat ermee te maken heeft.

*De genoemde bedragen en auto’s kunnen zijn veranderd sinds het schrijven van het artikel. Update: 1 december 2022.

Private Lease vergelijker