Wat is de goedkoopste elektrische auto in private lease?

Dacia Spring

Steeds meer mensen kijken naar een elektrische auto. Om hem te kopen is vaak duur. Private lease is interessant om naar te kijken. Wat is de goedkoopste elektrische auto in private lease?

Het aandeel aan elektrische auto’s tussen de nieuwe auto’s neemt toe op het totaal. Je kunt dat verwachten doordat veel bedrijven met zakelijke lease het gebruik van elektrische auto’s stimuleren. Voor particulieren lijkt het wat verder weg te liggen. Toch komen er aantrekkelijke goedkopere elektrische auto’s op de markt. Wat is de goedkoopste elektrische auto in private lease? De AutoWeek Private Leasevergelijker laat het zien.

Van onze partner
Wil je thuis of op de zaak een laadpaal plaatsen?
Via Coolblue regel je het gemakkelijk en met een glimlach. Klik voor meer advies! Je kunt ook gratis een laadpas aanvragen.

Top-10 goedkoopste elektrische auto's in private lease

Dit is de top-10 van aantrekkelijke auto’s. We houden daarbij overigens geen rekening met de subsidie voor elektrische auto’s.

 1. Dacia Spring 45 Electric Essential - 309 euro. Deze redelijk basic auto is voor het overgrote allround gebruik van alledag bij veel mensen voldoende. Bestel wel de snellaadaansluiting, daar heb je veel plezier van op langere ritten. Hij springt daarnaast wel zuinig om met de stroom.
 2. Renault Twingo Electric Equilibre - 378 euro. Technisch komt deze overeen met de Smart fortwo en forfour, maar hij heeft wél vijf deuren. En heeft een iets grotere actieradius.
 3. Peugeot e-208 Active EV 50 kWh 136 - 409 euro. De lage zithouding en het sterk op de bestuurder gerichte dashboard doen veel voor de beleving. De vormgeving is uniek en oogt nog steeds modern. De bediening van de 208 is hier en daar vrij omslachtig, vooral omdat er te veel functies in het scherm zijn verstopt en de infotainment-omgeving zelf behoorlijk traag is.
 4. Mazda MX-30 Prime Line - 415 euro. De eerste elektrische SUV in dit overzicht. Hij heeft een range van 200 km WLTP en als dat voldoende voor je is, dan is deze auto zeker de moeite waard te bekijken. Let wel op, de nieuwste versie kan 3-fasen laden. Dat gaat ook thuis en bij een openbare laadpaal (veel) sneller!
 5. Fiat 500e 24kWh- 428 euro. Fiat heeft lang op zich laten wachten als het gaat om elektrisch rijden, maar de gloednieuwe Fiat 500 komt er enkel als EV en blijkt meteen een forse verbetering ten opzichte van de benzinevariant die hij opvolgt. Als je wat meer uit wil geven heb je ook keuze uit bijvoorbeeld een cabrio (500eC) of een bijzondere 3+1. Die heeft een kleine achterdeur aan de rechterkant om gemakkelijker in te stappen (of tassen gemakkelijker op de achterbank te zetten). Je kunt 'm tegen meerprijs ook krijgen met een 42 kWh accu, een aanrader.
 6. Opel Corsa-e 11 kW Edition - 439 euro. In de zoektocht naar de beste elektrische hatchback heeft Opel met de Corsa-e duidelijk gestreefd naar zo veel mogelijk gelijkenis met de reguliere modellen. Je hebt ook keus uit leuke kleuren en een optioneel contrastrerend gespoten dak om er iets bijzonders van te maken.
 7. Nissan Leaf Acenta - 469 euro. Een bekende verschijning op de wegen en als je naar meer ruimte zoekt een aantrekkelijke aanbieding in private lease.
 8. Citroën ë-C4 50 kWh 136 Feel - 489 euro. Deze auto beweegt zich vlot en soepel door het verkeer. Ook als het gaat over ruimte, heb je aan boord niets te klagen. Verder is hij keurig afgewerkt en heeft hij voor zijn prijs een keurige uitrusting.
 9. Peugeot e-2008 Active Pack EV - 489 euro. De Peugeot maakt qua ruimte en interieuraankleding een volwassen indruk. Op het gebied van veiligheid en rijgedrag neemt de Peugeot echter geen afstand van de concurrentie.
 10. Mini Electric - 489 euro. Op een hobbelige binnenweg of slingerende dijk is het indrukwekkend hoe het accugewicht grotendeels lijkt te worden weggepoetst en hoe trefzeker de Mini van  bocht naar bocht is te mikken. De besturing is heerlijk ‘vlezig’ en communicatief.
 11. MG ZS 50 kWh Comfort - 489 euro. Chinese auto met Engelse heritage. Echter, de van oorsprong sportwagen is tegenwoordig een populair SUV merk met value for money. Je kunt trouwens ook een luxere uitvoering van de MG ZS EV Luxury voor 499 euro kiezen, die is van voor de facelift.
Van onze partner
Heb je plannen voor uitstapjes, trendy producten of een belevenis?
Je vindt bij vakantieveilingen.nl veel meer dan alleen reizen en hotels! Kijk er ook eens voor dagjes uit, het huren van een supercar en veel meer!

AutoWeek heeft ook veel adviezen over elektrische auto's en elektrisch rijden en alles wat ermee te maken heeft. En ook met private lease kun je als particulier in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren. Zoek je meer elektrische SUV's? Kijk dan naar het overzicht van de goedkoopste elektrische SUV's in private lease.

*De genoemde bedragen en auto’s kunnen zijn veranderd sinds het schrijven van het artikel. Laatste update: 1 december 2022.

Private Lease vergelijker