Kan ik mijn private-leaseauto overnemen?

Opel Corsa vs Suzuki Swift

Het handige aan private lease is dat je om de zoveel jaar een gloednieuwe auto kunt rijden zonder dat je deze hoeft te kopen. Het kan natuurlijk gebeuren dat je smoorverliefd wordt op de auto die je privé least en deze niet wil inleveren. De auto is echter niet van jou, maar van de leasemaatschappij. Gelukkig kun je in de meeste gevallen jouw private-leaseauto overnemen aan het eind van het contract.

Wanneer je het contract van je private-leaseauto afloopt zul je deze normaal gesproken in moeten leveren. Leasemaatschappijen geven vaak de mogelijkheid om deze over te kopen als je dat wilt. Als de leasemaatschappij niet zelf met dit voorstel komt, kun jij ook een aanvraag indienen om de private leaseauto over te nemen. Doe dit wel zo vroeg mogelijk, anders kan je de kans missen. Je moet de leaseauto uiterlijk op de laatste werkdag binnen de contractperiode inleveren. Wees dus op tijd met het contacteren van de leasemaatschappij waaraan je bent verbonden.

Voordelen private-leaseauto overnemen

Het heeft een aantal voordelen om de private-leaseauto waarin jij hebt gereden over te nemen van de leasemaatschappij. Allereerst ben je bekend met de geschiedenis van de auto in kwestie. De gehele geschiedenis zelfs als het destijds om een gloednieuwe auto ging. Je zal dus niet voor verrassingen komen te staan, omdat je bekend bent met eventuele problemen en/of mankementen. Daarbij weet je eveneens in hoeverre de auto correct is onderhouden en hoe ermee is gereden. Garagekosten zijn standaard inbegrepen in de leaseprijs. Je bent ervan verzekerd dat de auto altijd de benodigde beurten en reparaties heeft gehad.

Redelijk voorstel overnameprijs

Besluit je inderdaad om de private-leaseauto over te nemen van de leasemaatschappij? Dan zal deze partij jou daarvoor een zo eerlijk mogelijke prijs proberen te geven. Leasemaatschappijen berekenen jaarlijks de waarde van duizenden auto’s. Je krijgt waarschijnlijk een degelijk voorstel voor de auto.

Bovendien weet je dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor de auto, aangezien je er al een tijdje in hebt gereden. De auto zal in feite worden gewaardeerd als een occasion (gebruikte auto) van 12 tot 60 maanden oud. Dit geeft je de mogelijkheid om te kijken of de leasemaatschappij je een goed voorstel heeft gedaan, aangezien je deze kunt vergelijken met de prijzen van soortgelijke auto’s.

Private Lease vergelijker