Elektrische Volkswagen ID Aero in beeld

Elektrisch naast de Passat

Spyshots Volkswagen ID Aero
Spyshots Volkswagen ID AeroSpyshots Volkswagen ID AeroSpyshots Volkswagen ID AeroSpyshots Volkswagen ID AeroSpyshots Volkswagen ID AeroSpyshots Volkswagen ID AeroSpyshots Volkswagen ID Aero

Een elektrische Passat komt er voorlopig niet, maar Volkswagen komt wel met een volledig elektrisch Passat-alternatief waarmee het merk de Tesla Model 3 en de op stapel staande Hyundai Ioniq 6 om de oren wil slaan. Die middenklasser wordt vooralsnog aangeduid als ID Aero (B) en is nu op een nieuwe set spionagefoto's in beeld verschenen.

De traditionele middenklasser heeft het moeilijk. Dat heeft onder meer Renault ertoe bewogen om een streep door de Talisman te zetten en Ford heeft in Europa de Mondeo voorlopig naar het automobiele hiernamaals geholpen. Volkswagen gaat nog wel door met de Passat, maar de toekomst van het model gaat er anders uitzien. Een nieuwe Passat sedan komt er niet niet en ook een elektrische Passat kun je op je buik schrijven. Wél komt Volkswagen met een nieuwe Passat Variant op MQB-basis en met een volledig elektrisch alternatief op een modulair EV-platform. Op deze set spionagefoto's is die nieuwe elektrische middenklasser vanuit alle hoeken behoorlijk goed te zien.

Dat Volkswagen met een volledig elektrisch alternatief in het segment van de Passat komt is geen verrassing. In 2019 blikte Volkswagen met de ID Space Vizzion namelijk al vooruit op een elektrische stationwagon en het heeft er alle schijn van dat de auto op deze foto's de sedanbroer daarvan wordt. Alhoewel, sedan. Gezien de korte achterklep zou het vooralsnog als ID Aero en ID Aero B aangeduide model zomaar een vijfde deur kunnen hebben.

Spyshots Volkswagen ID Aero

Volkswagen ID Aero

Het testexemplaar op deze foto's hangt nog fanatiek in de plakkers en is door Volkswagens stickerclub enigszins vermomd als Jetta. De contouren van de definitieve achterlichtpartij is al aardig te zien. Vergeet dus de stickers aan de achterkant die de suggestie moeten wekken dat deze elektrische Volkswagen conventionele, van elkaar gescheiden achterlichten krijgt. Reken op een over de gehele breedte lopende verlichtingsbalk zoals achterop de ID Space Vizzion, maar dan met een minder wilde invulling. Ook schemert de daadwerkelijke vorm van het derde zijruitje door de witte plakkers heen. Volkswagen geeft de 'ID Aero' verder een relatief dicht en ID-kenmerkend front en in de portieren verzonken handgrepen.

Volkswagen ID. Space Vizzion Concept

Volkswagen ID Space Vizzion Concept

Onderhuids komen we zeer waarschijnlijk het MEB-platform tegen, die behalve achterwielaangedreven versies ook varianten met vierwielaandrijving mogelijk maakt. Deze eerste voor Europa bestemde elektrische sedanachtige van Volkswagen moet in Emden van de productieband rollen. Precies, in dezelfde fabriek waar momenteel de Passat en Arteon het levenslicht zien.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (65) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum