Nieuwe Volkswagen Jetta gepresenteerd

Ook Jetta aan de MQB

Volkswagen Jetta
Volkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen Jetta
Groot nieuws voor de Noord-Amerikaanse markt: Volkswagen heeft in Detroit een volledig nieuwe Jetta gepresenteerd.

In ons land kennen we de uitgaande generatie Jetta eigenlijk vooral van de Hybrid, een hybrideversie die wegens bijtellingsgunstige omstandigheden tijdelijk gretig aftrek vond. Tussen 2011 en 2014 stonden van de sedan echter ook reguliere TSI- en TDI-versies op de prijslijst. In grote delen van de wereld is de oorspronkelijk in 2010 gelanceerde Jetta nog altijd te krijgen. Tijd voor vernieuwing!

De nieuwe Jetta maakt bij zijn generatiewissel de overstap naar het alom bekende MQB-platform. Die basis zorgt natuurlijk voor een langere wielbasis en een daarmee gepaard gaande grotere interieurruimte. De wielbasis van deze zevende generatie Jetta is 2,69 meter lang en groeit daarmee vier centimeter ten opzichte van die van zijn voorganger. De nieuwe Jetta is overgoten met designkenmerken van grote broer Arteon. Ledkoplampen zijn overigens standaard aanwezig. Uiteraard is ook het interieur helemaal nieuw. We zien veel trapeziumvormige delen en net als auto's als de Golf is ook voor de Jetta een digitaal instrumentarium leverbaar.

Op de Amerikaanse motorenlijst zet Volkswagen weer de bekende 1.4 TSI, al krijgt het blok er enkele pk's bij en levert het nu 200 pk en 250 Nm koppel. De uitgaande Jetta heeft met die 1.4 TSI de beschikking over 150 pk. Schakelen geschiedt door middel van een voor de Amerikanen nieuwe handgeschakelde zesbak, al staat ook een achttrapsautomaat op de bestellijst. De vanafprijs ligt in de Verenigde Staten op 18.545 dollar, omgerekend zo'n € 15.200. Naar Nederland komt deze Jetta definitief niet.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.