Nieuwe Volkswagen Passat betrapt!

De laatste conventionele

Spyshots Volkswagen Passat Variant
Spyshots Volkswagen Passat VariantSpyshots Volkswagen Passat VariantSpyshots Volkswagen Passat VariantSpyshots Volkswagen Passat VariantSpyshots Volkswagen Passat VariantSpyshots Volkswagen Passat VariantSpyshots Volkswagen Passat Variant

Een middenklasser is allang niet meer altijd een sedan, stationwagon of liftback. De consument geeft de voorkeur steeds meer aan hoge modellen en dus duwen de SUV's de traditioneler gevormde modellen uit het automobiele bestaan. Ford is gestopt met de Mondeo, Renault neemt afscheid van de Talisman en Citroën heeft van de nieuwe C5 X een cross-overachtige gemaakt. Volkswagen heeft echter wel een nieuwe generatie van de Passat in ontwikkeling, een auto waar in ieder geval nog één bekende carrosserievariant van verschijnt. Die nieuwe Passat kunnen we je nu voor het eerst vanuit alle hoeken laten zien!

De Volkswagen Passat is al decennia lang een van de pilaren waar het Volkswagen-imperium op leunt, maar de relevantie van het model wordt steeds kleiner. SUV's winnen ook bij Volkswagen terrein, met als gevolg dat de Passat kopers ziet wegvloeien naar auto's als de Tiguan. Volkswagen besloot de Passat Sedan onlangs uit het leveringsgamma te knippen en we verwachten niet dat de volgende generatie Passat nog een dergelijke vierdeursversie krijgt. De nieuwe Volkswagen Passat lijkt dus enkel als Variant te komen en het is die nieuwe Passat Variant die we je nu in camouflagepak kunnen laten zien.

Spyshots Volkswagen Passat Variant

Volkswagen Passat Variant (spyshots)

De huidige generatie Passat (B8) verscheen in 2014 ten tonele en werd in 2019 gefacelift. Het was de eerste Passat op MQB-basis, maar niet de laatste. Volkswagen parkeert de nieuwe Passat namelijk op een doorontwikkelde versie van die modulaire basis. Inderdaad: MQB en geen MEB. Dat betekent dan ook dat er van de nieuwe Passat geen volledig elektrische versie komt. Een elektrisch Passat-equivalent dat onder het ID-label gevoerd gaan worden, volgt op termijn natuurlijk wel. Mist de nieuwe Passat de elektrificatieboot dan volledig? Welnee. Net als het huidige model wordt ook de nieuwe Passat leverbaar met plug-in hybride techniek. We verwachten dat er meer te kiezen zal zijn dan slechts één plug-in hybride aandrijflijn. De huidige Passat is er op stekkervlak alleen als GTE, terwijl zijn jongere kleine broer - de Golf - al met meerdere plug-in hybride aandrijflijnen is te krijgen. Kijk niet gek op als de nieuwe Passat dezelfde 204 pk en 245 pk sterke stekkerversies krijgt. Reken daarnaast ook op conventionelere benzine- en dieselmotoren. Onderaan de bilpartij van dit gesnapte testexemplaar zijn uitlaatpijpen zichtbaar.

Volkswagen ID. Space Vizzion Concept

Volkswagen ID. Space Vizzion Concept

Wat design betreft bewandelt Volkswagen met de nieuwe Passat een vrij conservatief pad, maar er verandert wel degelijk een boel vergeleken met het huidige model. De Passat krijgt waarschijnlijk een front met stevige Golf-invloeden. Zowel de voor- als de achterkant van de Passat Variant op deze foto's hangt nog fanatiek in de plakkers, maar er zijn al enkele interessante designelementen waar te nemen. Met name aan de achterkant. Hoewel Volkswagen de kijker middels een stel nepachterlichten om de tuin probeert te lijden, schemert al iets van de daadwerkelijke units door het stickerwerk heen. Het lijkt er dan ook op dat Volkswagen de nieuwe Passat Variant visueel aan elkaar geknoopte achterlichten geeft. Daarmee lijkt de Passat Variant sterk op de ID. Space Vizzion Concept te gaan lijken. Ook van opzij bezien vertoont dit testmodel overeenkomsten met dat studiemodel. Zo krijgt ook de nieuwe Passat de meer 'wulpse' schouderlijn van die showauto.

We verwachten de nieuwe Volkswagen Passat in 2023 op de markt, nog even geduld dus.

Op jacht naar een gebruikte Volkswagen Passat? Neem dan vooral ons occasionaanbod eens door!

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (157) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum