AC Schnitzer pompt 100 pk extra uit BMW M3 Touring

Met extra accessoires voor de liefhebber

BMW M3 Touring AC Schnitzer
BMW M3 Touring AC SchnitzerBMW M3 Touring AC SchnitzerBMW M3 Touring AC SchnitzerBMW M3 Touring AC SchnitzerBMW M3 Touring AC SchnitzerBMW M3 Touring AC SchnitzerBMW M3 Touring AC Schnitzer

AC Schnitzer heeft zijn goodies voor de nieuwe BMW M3 Touring klaar en daartoe behoort onder meer een tune die het piekvermogen van de zes-in-lijn naar 610 pk tilt. Ook voor het uiterlijk van de eerste M3 Touring ooit ontwikkelde de Duitse tuner een heel assortiment, inclusief spoiler en splitter voor extra downforce.

BMW krijgt met de nieuwe M3 Touring de handen van de autoliefhebber op elkaar. Waar concurrenten Mercedes-Benz en Audi in het D-segment al vaker snelle stationwagons leverden, vertikte BMW het tot voor kort om van de M3 een Touring te maken. Tot voor kort - en dat genereert een hoop positieve aandacht. Hoewel nog maar moet blijken of de station-M3 niet alleen bij liefhebbers maar ook bij kopers populair is, probeert AC Schnitzer laatstgenoemden alvast te verleiden met upgrades voor de M3 Touring.

De tuner ontwikkelde een uitlaatsysteem en een software tune voor de auto die samen het piekvermogen naar 610 pk tillen. Om de boel bij de hogere snelheden in het gareel te houden, biedt AC Schnitzer ook andere veren en dempers en meer downforce voor de M3 Touring. Dat laatste wordt gegenereerd door een speciaal voor de stationwagon ontwikkelde voorsplitter en achterspoiler, die naar verluidt goed zouden zijn voor 40 kg extra neerwaartse druk. De overige aanpassingen zijn eveneens voor de M3 sedan te bestellen, ongeacht in welke vorm. De M3 Touring levert BMW alleen als Competition, dus met een automaat en vierwielaandrijving.

Ter aanvulling op het visuele geweld van de splitter en achterspoiler biedt AC Schnitzer een keur aan extra in zwart uitgevoerde elementen aan de buitenzijde, evenals 'upgrades' voor het interieur. Het merk ontwierp onder andere een nieuw stuur, schakelflippers en pedalen. Om het af te maken kun je bij de Duitsers terecht voor nieuwe 20-inch wielen die lichter zijn dan originele BMW-exemplaren.

BMW M3 Touring AC Schnitzer

Spoiler en splitter zijn goed voor 40 kg extra downforce, beweert AC Schnitzer.

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum