BMW M3 Touring: vanaf net geen 140.000 euro

Altijd Competition en dus altijd 510 pk

BMW M3 Touring Competition xDrive
BMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDriveBMW M3 Touring Competition xDrive

Voor het eerst in de M3-geschiedenis is er een BMW M3 Touring. Die auto werd in juni gepresenteerd en nu is ook bekend wat hij moet kosten. De vanafprijs van de eerste BMW M3 Touring ooit blijft net onder de 140 mille.

€138.967. Dat is het bedrag dat BMW minimaal wil ontvangen voor de BMW M3 Touring. Overigens bestaat er geen 'reguliere' M-versie van, de BMW M3 Touring is namelijk altijd uitgevoerd als Competition xDrive en dat betekent: altijd vierwielaandrijving en een 510 pk en 650 Nm sterke zescilinder. De M3 Sedan kost als Competition €136.413 en dus is het prijsverschil tussen de sedan en Touring relatief minimaal.

Met zijn 510 pk beukt de BMW M3 Competition xDrive Touring zich in 3,6 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Vanbuiten herken je de M3 Touring uiteraard aan zijn vier knalpijpen, heftige bumperwerk, enorme wielen, sideskirts en stevig uitgeklopte wielkasten. Ook neemt de auto net als de sedan de neus van de 4-serie over, inclusief diens wat polariserende koplampen en grille. Wie het uiterlijk van zijn M3 Touring verder wil aankleden kan als optie voor het M Carbon-pakket gaan, waarin BMW allerhande uit koolstofvezel vervaardigde extraatjes heeft gestopt. Ook op de optielijst: koolstofkeramische remmerij en circuitbanden. BMW maakt geen geintjes.

Net als in de M3 Competition in de sedanvorm valt ook het volledige vermogen van de M3 Competition Touring naar de achterwielen te sturen. Dat betekent dat je er ook dwars mee kunt én je bagage of huisdier mee kunt nemen. Zorg dan wel dat een en ander stevig op zijn plek ligt. De bagageruimte meet namelijk 500 liter en bedraagt met neergeklapte achterbank 1.510 liter, genoeg ruimte dus voor van alles om van hot naar her te vliegen.

Video

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (138) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.