| Uitvoering | 330e Touring |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand laatst | 5.500 km |
Geen 330I
Sinds enkele maanden een 330E in bezit.
Hiervoor een 330I gereden gedurende 6 jaar en dat was toch leuker.
Waarom ? Omdat je altijd vrijwel direct vermogen had, vooral in de sportstand.
Nu dus een 330E ("ok mooi "zou Theo Maassen zeggen).
De reden om een 330E te kopen was gelegen in het feit dat de 330I al 2 ton gereden had (vrijwel probleemloos), en ik veelal met mijn dagelijkse kilometers onder de 60 km. per dag blijf. Met de 330E kun je tussen de 60 en 85 km. electrisch rijden is mijn ervaring tot nu toe.
Dit zijn vrij emotieloze, stille kilometers, want electrisch, maar wel voordelig vanwege laden met zonnepanelen.
Voor een beetje stuurleut moet je overstappen naar de sportmodus, gecombineerd met wat individuele instellingen. Met wat stroom in de accu kom je dan tot zo 'n 300 pk. en begint het weer op een 330I te lijken.
Wat is anders/beter/minder:
- Nu sportstoelen i.p.v. standaardstoelen. Zitten goed en hebben meer verstelmogelijkheden. Met name de kantelfunctie bevalt goed (had de standaardstoel niet).
- Minder bagageruimte door de accu.
- Veel meer in te stellen in de rij-afstellingen.
- Heel veel apps in het menu (nog niet erg in verdiept)
- De bekende snelheids- en lane departurewaarschuwingen (elke keer uitzetten).
- Start-/stopsysteem werkt in sportmodus. Dus elke keer slaat de benzinemotor af bij stilstand. Je rijdt dan electrisch weg en tegelijk slaat de benzinemotor aan (iets vertraagd en net te traag, weinig sport). Moet nog nagaan of die start/stop uit kan.
- De autohold modus (handrem) staat bij mij altijd aan. Met name in het begin heb ik hiermee problemen gehad. Regelmatig werd deze bij stilstand niet of met moeite geactiveerd.
Ik moest dan een een aantal keren remmen voordat hij aanging, maar soms gebeurde dit ook niet.
Na een recente update heb ik de indruk dat hij beter functioneert
Iemand hier ook ervaring mee ?
- In het begin stopte hij regelmatig met laden voordat hij vol zat. Dit is met een update in de garage opgelost.
- Het optrekken in de electrische modus gaat niet altijd even gelijkmatig. Het lijkt soms net of hij tijdens het optrekken 'schakelt' (even inhoudt). Moet nog nagaan bij de garage of dit normaal is.
Voor het overige een prettig sturende auto, ruim, goed afgewerkt en na wat drukken op knoppen redelijk snel. Maar in dat opzicht geen 330I.