Volkswagen Polo 1.2 TDI Bluemotion (2010)
Uitvoering | Polo 1.2 TDI Bluemotion |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Dit scheelt een berg centjes
Na lang nadenken in februari de beslissing genomen en een Polo Bluemotion besteld bij VW (servicedealer) De Rooij in de Bilt.
Een vijfdeursuitvoering, zwart met "Metric"bekleding en als opties Executive plus pakket, Climatronic en multifunctioneel stuurwiel. De belangrijkste afweging was: wil ik mijn audi A6 Avant met 2.5 TDI verwisselen voor een polo BM?
Ja dus aangezien ik 90% van de tijd alleen in de auto zit en de ruimte dus niet echt nodig heb; de kostenbesparing op alleen brandstof, verzekering en wegenbelasting komt op circa 300 Euro per maand dus serieus geld !
Op 11 augustus is de auto (eindelijk!) geleverd, met als enige kritiekpunt dat de 12 volts aansluiting in de kofferbak ontbrak, het bleek dat VW deze wijziging in Juni heeft doorgevoerd, de dealer heeft aangeboden deze aansluiting kostenloos te monteren, prima.
Tot nu toe: auto rijdt prima, is zeker niet langzaam, navigatie overgezet op SD kaartje, functioneert prima.
Minpuntjes: Verbruik schommelt tussen 1:20 en 1:23, niet slecht natuurlijk maar ik had met mijn rustige rijstijl en het feit dat ik voornamelijk snelweg rijd op nog beter gerekend, misschien komt dit nog?
Verder ging vorige week al een (stadslamp) kapot, kan gebeuren maar na 1 maand wel erg snel.
Scherpe richels geeft de auto wel erg gevoelig door.
Stoelen zitten goed, wel even wennen aan de beperkte ruimte, je zit met 1.81 meter snel met je knie tegen de middenconsole
en nu een jaar en 35000 km verder
Nu een jaar en 35000 km verder ben ik nog steeds tevreden met de polo.
Helemaal zonder problemen is het echter niet gegaan:
Bij km. stand 22.300 ging eerst het lampje voorgloeien tijdens het rijden branden, even later gevolgd door het lampje van de katalysator.
Bij de dealer een software update gedaan, dit zou volgens de medewerker van de receptie meest van de tijd het probleem oplossen;jammer genoeg herhaalde het probleem zich bij km 25.800 waarna de dealer de EGR klep heeft vervangen; ik had dit de eerste keer reeds aangegeven naar aanleiding van de vele reviews waarin dit ook rond km 22.000-25.000 werd gemeld maar volgens de dealer "staat elk probleem op zich" (?)
Wel ben ik zeer tevreden met het gemiddelde brandstofverbruik van 3.9 liter op 100 km over 35.000 km berekend, dit is inclusief een vakantierit naar Oostenrijk met 140 km/uur op de autobaan eb rijden in de Alpen.
Wordt bij KM 50.000 vervolgd...
PRIVATE LEASE Volkswagen Polo

Volkswagen Polo 1.2 Trendline / Airco / 3-drs / VOORSCHADE
- 2008

Volkswagen Polo Edition | 'App-Connect' smartphone integratie | Achterlichten LED | Afstandscontrolesysteem (Front Assist)
- 2025

- 2025