Volkswagen Golf (2001)
Uitvoering | Golf |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik heb eerst een maand of 8 gereden in een Golf IV SDI. Dit beviel zeer goed. Zeer degelijk en betrouwbaar. Alleen het enige nadelige vond ik dat de SDI wat schadelijk was in verbruik en rederlijk traag. Had in deze 8 maanden bijna 20k km gereden zonder problemen.
Toen viel mijn oog op een golf IV 1.9 TDI 130pk met een zesbak.
Een proefritje gemaakt en was verkocht. Deze auto werd affgeleverd met nieuwe distributieriem en APK. Dus voorlopig geen omkijken.
Heb heel wat km's gereden in deze auto en naast het gewone onderhoud zoals olie en filters wisselen en remmetjes enz een zeer maar dan ook zeer betrouwbarenauto.
Een keer echt pech gehad bij een km stand van ong 175000. Ik wilde voor me deur inparkeren en toen hield het koppelingspedaal ermee op. Koppelingscillinder in de bak was kapot.
Vervangen van dit onderdeel koste 500euro.
Ook een keer met de auto op vakantie geweest. Naar Zwitserland geweest en in 1 keer doorgereden. +/- 1000km. Zonder te tanken! Geen problemen. Ook terug +/-1250km aan een stuk doorgereden. Continu 140/150kmph op de klok en 1 keer getankt. Auto deed het perfect. Na zo'n lange rit toch nog fris uitgestapt. Comfort in de golf is prima.
Verder niets anders dan lof voor deze auto. Perfect formaat, heerlijke motor en zuinig.
Het zuinigste wat ik op een lange afstand heb gereden, bijna 500km, is 1 op 26.3!!! Vind ik een prima prestatie.
Normaal verbruik ligt op de 1 op 18/19. Dit komt voornamlijk door veel korte afstanden.
Binnenkort weer de distibutieriem laten vervangen en zit eraan te denken om de auto te chippen. Tijfel er nog over omdat ik geen rookbak wil.