Citroën AK400 (1973)

autoreview

Citroën AK400 (1973)

Signalement

UitvoeringAK400
Bouwjaar1973
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf41.500 km
KM-stand laatst45.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 45.000 km

Altijd heb ik deze auto al willen rijden. Een echte besteleend. Ondanks dat veel mensen deze auto afschepen als leuke oude auto, maar niet om in te rijden, rijd het fantastisch. Mits je geen haast hebt natuurlijk.
Ook is het comfort anders dan de huidige standaard, maar als je kijkt naar de tijd waarin deze auto ontwikkeld is, dan was Citroen zijn tijd ver voor.

De auto wordt als reclame object gebruikt, maar daarnaast, minstens zo belangrijk, als hobby auto.
De auto moet nog uitgerust worden met imperiaal en trekhaak, liggen beide klaar, maar moeten nog een paar goede laklagen hebben. Daarna komt dit er op. Zal wel niet ten goede komen aan de snelheid, maar daarvoor komt er een elktronische ontsteking op, zodat de auto beter gaat starten, en beter loopt.

Het is geweldig om de reactie's te zien van mede weggebruikers, al is men (met name met tegenwind) niet altijd blij met je.

Starten via een trekhandel, en verder alles mechanisch... heerlijke eenvoud.

En heb je een lege accu, dan is er altijd nog de hulp startmotor (slinger). Inmiddels zelf ook al eens gebruikt, en het werkt eigenlijk best goed.

De auto staat ook op mijn site als bedrijfwagen, duurzaam onderweg. Kijk maar eens op www.platendt.nl

PROBLEMEN

 • 45.000 km

In het begin van startproblemen, en vaak een lege accu. Probleem bleek uiteindelijk een draadbreuk bij de dynamo.
Verder geen problemen, heerlijke auto.

Auto start met name in de winter wat slecht, vandaar dat er nog een electronische ontsteking op komt, en wellicht LPG injectie.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens