Volvo V40 1.8 Comfort-Line (1996)

autoreview

Volvo V40

Signalement

UitvoeringV40 1.8 Comfort-Line
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf1999
KM-stand laatst475.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De 4de Distributieriem en waterpomp is een feit

 • 461.000 km

Het onderhoud doe ik zelf en als ik daarbij een hefbrug benodig, huur ik deze bij een DHZ-garage. Maar de vervanging van alweer de 4de distributie-set incl. waterpomp heb ik laten doen door de eigenaar van de DHZ-garage.
Dus op naar de 5de oftewel 600.000km

Het is niet, waarna het uitziet

 • 462.000 km

Bij 461000 spontaan verlies van koelvloeistof. Mijn vermoeden was de waterpomp is lek. Bij de de-montage van de waterpomp en tevens het distributie-set, blijkt dat de waterpomp niet lekte, maar de onderliggende metalen buis was poreus, doorgeroest. Het was een vreemde waarneming dat er een metalen buis als tussenstuk is gemonteerd, tussen de rubberen slag vanaf het vulreservoir en de rubberenslang naar de radiateur. Doordat Volvo deze metalen buis, gezien de leeftijd van mijn Volvo, niet meer kon leveren, heb ik de gebruikte onderdelen handel afgebeld. Daar het doorroesten van die buis een "kinderziekte" betreft, was het "wat" moeilijk om een goede vervanger te vinden.

Airco controle

 • 475.000 km

De Airco laten checken bij KwikFit-Venlo. De Airco ruikte niet meer zo fris. Er werd 575gram koudemiddel onttrokken en 900gram koudemiddel ingevoerd. Laat de zomer nu maar komen.

5,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens