Volvo V40 1.8 Comfort-Line (1996)
Uitvoering | V40 1.8 Comfort-Line |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Wat een overheerlijke reisauto !!!!!!
Mijn Volvo V40 1.8 G3-lpg, heb ik nu 15 jaar, bij de aankoop stond de teller op 85.000km.
Het is een overheerlijke reisauto, met een lpg-verbruik van gemiddeld 1 op 11km./ltr. en bij Airco gebruik.1 op 10km/ltr.
Tot op heden is de motor "droog", geen extra olieverbruik!!!!. De BMW 315 op G2-lpg,daar in tegen benodigde bij de km.stand:394.500km., 1ltr olie per elke 1500km.
Ik moet altijd lachen als ik auto's tegen kom met grote velgen en superbrede, brandstofsluipende,rubber vretende banden en altijd brandende mistlampen/verstralers. hahaha............
Bij een bandenmaat 185/55/15 Hankook (85.000km per set) allweather band (zie handleiding Vovlo) en BERU bougies, is het zeer economisch en kostenbesparend autorijden : PERFECT!!!
En zeker als men Banden,Onderdelen en Brandstof (ook LPG)in Duitsland koopt..veel goedkoper !!!!
Over al de jaren van zeer comfortabel en betrouwbaar rijplezier, heb ik een zeer verrassend euvel ondekt, richting de motor. Na elke 180.000km.- 200.000km., gaan de 2 bobines op het motorblok, die ieder 2 cylinders van stroom voorzien, (bijna) spontaan kapot. Mijn zeer aanbevolen raad: vervang beiden(vroegtijdig)preventief. (info bij Marans bv en/of Auto-rima).
TIP : Geld verdienen, door auto te rijden van de afschrijvingskosten.(Doe ik al jaren: het werkt perfect).
Op naar de volgende heerlijke 100.000km..!!
aanvulling bestaande weergave
Motor nog steeds "droog" , geen olieverbruik. Enkele tussentijdse onderhoud storingjes: lpg toevoer geblokt: 2 van de 4 zekeringen kapot. Een koplamp vervangen i.v.m. het inbranden van het binnenwerk. TIP.: voor onderdelen voor onze veteranen,ga naar Marans-Veldhoven.
Nieuwe aanvulling
Rond 410.000km de achter en middendemper en remblokken achter, zelf besteld en bij een DoeHetZelf garage zelf gemonteerd.
Nu worden er bij 418.000km, 2 nieuwe Hankook banden voor gemonteerd en de huidige banden voor komen naar achter.
Ik blijf het zeggen, ga autorijden op de afschrijving van een nieuwe auto.
Aanvulling
Bij 430.000 de remschijven voor na 142.000km zelf ingekocht en gemonteerd. bij Doe-Het-zelf garage. Zo ook de BERU-bougies:na 21000km vernieuwd als ook nieuwe 5,3ltr. Mobil semi synthetisch SUPER 2000 X1 motorolie.
APK 2016
Bij Marans te Veldhoven, de APK laten uitvoeren, waarbij de vastzittende remklauw rechts achter is vervangen en de cruise-controle schakelaar is vervangen.
Startmotor kaput
Net op de laatste dag van 2016 houd de startmotor er mee op.
Tijdens boodschappen doen in Dld. heb ik de hulp van die Gelben Engelen inroepen. De monteur van de ADAC heeft alles doorgemeten en eindigde met der Anlasser ist kaput.Hij heeft met zijn serviceauto mijn Volvo aangetrokken en ben daarna op eigen kracht huiswaarts gereden. Onderweg heb ik Jan Muijsers handfree gebeld en rechtstreeks naar hem gereden. Hij is meteen met de revisie begonnen en ook een nieuwe massa kabel geplaatst.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4