Volkswagen ID4 77kWh 204pk Pro (2021) #3

Volkswagen ID4 77kWh 204pk Pro (2021)

UitvoeringID4 77kWh 204pk Pro
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021

Mijn eerste EV

Juni 2021 liep mijn leasecontract af. Zo’n 3,5 jaar heb ik prima ervaringen gehad met een Volvo V60 D4 R-design. Mijn nieuwe leaseauto zou een elektrisch aangedreven exemplaar worden. Een financiële afweging, deels, want goedkoop zijn ze nu eenmaal niet en het bijtellingsvoordeel is ook haast verwaarloosbaar. Ik was vooral nieuwsgierig hoe dat nu rijdt en of de ‘beperkte’ actieradius ook daadwerkelijk een nadeel gaat zijn. Het doel was om in 2021 de auto nog op kenteken te krijgen en dat is ook gelukt. Geplande levering in juni is uiteindelijk november geworden, ruim voor de deadline van 31 december.

De keuze
Ik heb een rondje gemaakt langs de Q4, ID4, Enyaq, EV6 en Ioniq5. Persoonlijk was ik erg gecharmeerd van alle modellen, behalve de Ioniq5. De Ioniq5 vind ik persoonlijk geen mooie auto. De Q4 werd met vergelijkbare opties wel erg duur en de EV6 zou qua levering in 2021 niet haalbaar zijn. Kortom de Enyaq en ID4 bleven over. De afweging welke toen is gemaakt, is puur gebaseerd op wat vind ik mooi, welke opties wil ik etc. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de ID.4. Een redelijk gevulde ID.4 met onderstaande opties:

VW ID.4 Pro 77KW (Moonstone grey)
- Florence Brown / zwart interieur
- Design pakket plus
- Style Interieur pakket plus
- Comfort pakket plus
- Multimedia pakket plus
- Assistance pakket plus
- Elektrisch wegklapbare trekhaak
- GMP wielen 20 inch

Daarnaast heb ik het geluk dat ik vanuit mijn werkgever ook een laadstation thuis heb ontvangen, dus ik ben in de gelegenheid om thuis te laden. Dit was overigens wel een van mijn voorwaarden welke ik stelde aan elektrisch rijden. Thuis laden is gewoon erg handig + voorkomt ook wachttijd langs de snelweg.

Eerst ervaringen 2000 km:

Positief:
- absoluut de rijbeleving. Acceleratie is meer dan prima, nauwelijks geluid, kortom een heerlijke reisauto.
- de voorstoelen vind ik erg prettig zitten
- ruimte in de auto
- glazen dak, veel licht in de auto
- android auto werkt naar behoren
- veel positieve reacties van derden op de auto

De wat mindere punten:
- vieze handen krijgen bij inpluggen van de laadkabel
- een storing ‘ Storing: aandrijfsysteem. Werkplaats opzoeken, alstublieft’ welke na het laden weer verdween. Toch wel opmerkelijk bij een nieuwe auto.
- grootste ergernis vind ik de kwaliteit van de audio. Voor een auto van bijna 60k mag je wel beter audio geluid verwachten. Dit ga ik binnenkort ook aan laten pakken (upgrade).
- het gebruik van het harde plastic op sommige plaatsen wat wel erg krasgevoelig is.

Wat niet positief / niet negatief is, betreft de actieradius. Voor nu ligt dat tussen de 350 en 380 km. Puur kijkend naar de meeste ritten (woon werk verkeer) is dit voor mij ruim voldoende, dus klaag ik er nog niet over. De auto staat nu hoofdzakelijk stil aangezien ik voornamelijk vanuit huis werk.

Zodra ik wat meer lange ritten ga maken en dus wat meer ervaring opgedaan heb met de ID.4 zal ik deze review uitbreiden.

3,8

PRIVATE LEASE Volkswagen ID4

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens