Toyota Carina E 2.0 GLi (1997)

Toyota Carina E

UitvoeringCarina E 2.0 GLi
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2001

Dit is mijn eerste Toyota en ik heb voor dit merk gekozen vanwege de betrouwbaarheid. Voor het type en het motorvermogen was de bruikbaarheid als caravantrekker van belang. Over de auto zelf ben ik zeer tevreden. Het is een ideale reisauto, snel, stil en confortabel met een behoorlijke bagageruimte. Het verbruik ligt tussen de 1:10 en 1:12 en dat vind ik redelijk.

Wat mij aan deze auto minder bevalt is dat Toyota nogal hoog van de toren blaast als het gaat om betrouwbaarheid maar dat in dit geval (heb ik een maandagauto?) absoluut niet waar maakt.
Met 70.000km moest de drukgroep wegens een fabrikagefout (los zittende klinknagels) worden vervangen. Een bekend probleem volgens de dealer. Toyota bood geen enkele tegemoetkoming. Tevens remschijven afgedraaid wegens trillingen in het stuur bij het remmen. Ook een bekend probleem zei men maar hiermee zou het euvel definitief verholpen zijn. Bij 71.000km stabilisatorstang linker voorwieophanging vervangen. Bij 80.000km wielremcilinder links achter vervangen. Bij 100.000km wielremcilinder rechts achter vervangen. Nu, bij 115.000km, weer hevige trillingen in het stuur bij het remmen.Schijven zouden nu vervangen moeten worden zonder een garantie dat ik daarmee defintief van het probleem af zou zijn en tegen een prijs van € 340,- (inclusief remblokken). Dat laatste was de druppel die de emmer deed overlopen. Een universele garage heeft ze inmiddels vervangen voor € 257,-.

3,3
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Toyota

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens