Toyota Carina E 1.8 XLi (1996)

Toyota Carina E 1.8 XLi (1996)

UitvoeringCarina E 1.8 XLi
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2005

Na 3 jaar in mijn vorige auto gereden was ik toe aan wat nieuws. M´n vorige auto had weinig luxe en was niet bepaald stil. De auto die ik zocht moest aan de volgende wensen voldoen:

ruim
liefst hatchback
zuinig
pittige motor..
airco

Aangezien de hele familie al in een Toyota rijdt en m´n Honda ook bij de Toyota dealer vandaan kwam ben ik daar eens gaan kijken.
Ik kende de Carina al vanuit verleden en wist dat een heerlijke comfortabele auto is. De dealer had er net 1 binnen met 78000 op de teller! Het kon niet mooier.
De auto bevalt to nu toe goed, voor de aflevering zijn alleen wat cosmetische zaken zoals krassen e.d. weggewerkt. daarbij grote beurt + apk. Voor de rest is de auto in perfecte staat.

Auto rijdt dus goed, is zuinig, gemiddeld 1 op 15,5,
In het begin moet je wel wennen aan het leanburn effect.
Af en weinig vermogen dus, maar bij gas intrappen gaat de carina als de brandweer.
Nog weinig last gehad van de stoelen waarvan sommige beweren dat ze na lange tijd versteld moeten worden.

Minpuntje is de kwaliteit van sommige knopjes etc. Je hebt het gevoel ze door het plastic heen te drukken, sommige klikken niet echt.

Op bobbelende handgreep (bij meerdere Carina’s gezien), door de dealer weer weggewerkt (lijm eronder en glad strijken).
Linker voorraam piept en loopt stroef, moet nog opgelost worden.

5-10-2005
Raam dat piept is opgelost, kennelijk was de auto bij aflevering met dusdanige schoonmaakmiddelen schoongemaakt dat rubbers e.d. iets stroever waren,,

Vanaf 120 km/u heeft de carina last van een trillend stuur bij constante snelheid, wielen zijn gebalanceerd, maar dit heeft het nog niet opgelost. 18 oktober gaat de dealer er uitgebreid naar kijken (garantie)..update volgt

19-10-2005

op 18-10 is de carina bij de garage geweest, resultaat nieuwe voorbanden en gebalanceerd op de as. trillen is over. ook "bonkte" de auto wat bij inveren, hiervoor zijn de stabilisator stangen aangepakt...al met al goede service van de dealer (van Gent Veenendaal)

3,8

PRIVATE LEASE Toyota

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens