Suzuki Ignis (2003)

UitvoeringIgnis
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2016

terugblik

Inmiddels bij een jaar in het bezit van deze auto (juni 2016)
de vorige auto ingeruild omdat we de lage instap toch niet zo prettig vonden, mede met de erg grote "openzwaai" van de deur, was dit een gegronde reden voor ons om verder te zoeken naar iets anders.
Dat is dus de Suzuki Ignis geworden.
Het is een 3 deurs 1.3 model.
We zijn met z'n tweeën dus dat gaat prima. Als er iemand mee wil dan kan dat ook heel goed. De instap naar de achterbank is geen klim en klauter partij.

We rijden best veel. Zo'n 25.000 per jaar.
Onverwacht is dit een heerlijke auto. Op verschillende vlakken.
Hij zit goed. Ook op grote afstanden kom je niet geradbraakt eruit. (vakantie naar midden Frankrijk)
Hij is wendbaar
Hij kan de wereld vervoeren als je de achterbank plat doet (wat ook met 1 handeling gemakkelijk kan).
Hij heeft een vlakke laadvloer zonder tildrempel.

Het onderhoud valt ook reuze mee.
We hebben een lager moeten vervangen en hebben de airco na laten kijken toen we hem kochten.
We weten dat de remmen dit jaar nagekeken moeten worden, maar dat gaat ook niet in de papieren lopen verwachten we (euh... volgens de garage dan)
en de achter ruitenwisser heeft een los contact waar even naar gekeken moet worden.

Tegenvallend:
Het enige wat jammer is (wat wij jammer vinden) is het tegenvallende benzine gebruik. Over het algemeen rijd hij 1 op 14. Wij hadden verwacht dat hij wat zuiniger zou rijden voor zo'n kleine auto.
Verder zit je wel erg dicht tegen elkaar (met name als je een dikke jas aan hebt).

Kortom,
Tot nu toe zijn we echt tevreden over deze auto. We proberen nog wel eens een ander om te kijken of we er op vooruit kunnen gaan, maar uiteindelijk wilt de Suzuki het tot nu toe ieder keer ruimschoots.