| Uitvoering | Cabrio Cooper Sidewalk |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 144.000 km |
| KM-stand laatst | 144.000 km |
Aanschaf
Deze Mini cabrio in de uitvoering Sidewalk met mooie lederen bekleding in Nederland van eerste eigenaar gekocht, en daarmee al een veel betere auto verkregen dan de meeste in Nederland te koop staande Mini Cabrios. Deze bleken veelal vanuit Duitsland geïmporteerd en niet bepaald de beste meer. Deze stuurde strak en zonder vreemde bijgeluiden. We hebben eerder een Mini Cooper gereden ( een R50 uit 2005) en kennen dit model daarom goed. Motorisch zijn ze vrijwel onverwoestbaar, het cabriodak zorgt nog wel eens voor problemen maar deze is nog perfect in orde. Bij de ITV keuring in Spanje bleek de uitlaat 2 kleine gaatjes te hebben waardoor hij zijn Lambda meting niet haalde. De uitlaat is idd roestig maar voldoende solide, gungum ( wist niet dat het nog bestond) erop en hij was dicht. Na reparatie in een keer door de keuring!
Nu kan het grote genieten beginnen. De wegen zijn hier fantastisch en de uitzichten nog mooier. Auto stuurt zoals we kennen, retestrak en vertrouwenwekkend. De elektrische stuurbekrachtiging is hoorbaar aanwezig ( het bekende gejank ) maar werkt feilloos.
De auto zit al snel in de vijfde versnelling, dat was ik niet meer gewend. Met de Countryman zit ik alleen in vijf of hoger op de snelweg, met deze Cabrio vrijwel altijd, behalve in de bergen. Verbruik is hetzelfde als de Cooper uit 2005: 6.6ltr/100Km, oftewel 1 op 15. Betekend dat het blokje het nog naar de zin heeft. Over 10.000 KM een eerste beurtje zag ik op de boordcomputer, wellicht doe ik het wat eerder. Weet ik tenminste wat erin zit. Op naar de eerste 5.000 Km, daarvan zijn er al 2000 gereden.