en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | 1.8 TSI 4x4 Elegance |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Had hiervoor een een MX5 uit 2007. Deze weggedaan voor een Nissan Qashqai ivm gezinsuitbreiding. De Qashqai had ik al enige maanden in bestelling en toen was mijn oog op de Yeti gevallen. Vond het gelijk een stoere auto. Qashqai was afgeleverd en na enige weken vond ik het toch vervelend dat het panorama dak niet open kon. Tevens vond ik de hoofdruimte wel wat beklemmend.
De auto particulier doorverkocht voor een zeer goede prijs maar wel met iets verlies. Heb vervolgens een Yeti 1.8 TSI 4x4 in Elegance uitvoering gevonden die ook nog het panorama schuifdak had.
Auto was werkelijk in nieuw staat. Auto rijdt werkelijk perfect. Wat een vermogen heeft de motor...lijkt wel bijna de mx5 als je echt weg wil. Tuurlijk het is geen sportwagen maar de beleving is wel echt top.
Wegligging....wat moet ik zeggen....ook top. In vergelijking met de Nissan echt stukken beter, zeker in de bochten en de rechtuitstabiliteit bij wat hogere snelheden.
De materialen binnen in zijn ook stukken beter dan die van de Nissan.
Het 4x4 systeem paar keer getest...in los zand en in zacht modderig weiland....oke de banden zijn, zeker voor de modder, niet geschikt maar het systeem werkt perfect en wist de auto los te krijgen toen deze weg zakte(tot bijna aan de assen). In de sneeuw leek het wel of er sneeuwkettingen om de banden zaten zoveel grip had ik.....werkelijk perfect systeem....ook bij droog weer, als ik de bochten snel nam merk je echt veel verschil met de wegligging.
Weet nog niets over de kwliteti van de auto maar alles voelt erg sterk en goed aan...hopen dat die 1.8 zich goed houdt.
Benzine vebruik is aan de hoge kant. Met de Nissan en MX5 (beide 2 liter benzine) reed ik rond de 1 op 10,5(ook niet zuinig dus). Met deze haal ik dat met moeite bij normaal rijden. Als ik veel de cruisecontrol gebruik is het rond de 1 op 11.