Peugeot 404 (1976)

autoreview

Signalement

Uitvoering404
Bouwjaar1976
Jaar van aanschaf2002
KM-stand bij aanschaf22.000 km
KM-stand laatst38.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 38.000 km

Wie een 404 wil kopen moet rekening houden met veel aandacht. het is een auto waar iedereen naar kijkt en die heel veel positieve reacties oproept. Zowel bij mannen als vrouwen. Ik rij een 404 een van de laatste series, gemaakt in portugal toen de 504 al lang verkocht werd. Het is daador een relatief jong model. Er zijn zelf versies zonder contactslot! Gelukkig heeft de mijne dat wel. achterruitverwarming echter, heeft ie niet.

Een 404 is voldoende snel, heeft een smeuige motor en een prima (stuur) schakelbak waarmee je alleen niet te snel moet schakelen (vooral terugschakelen). De stoelen van een 404 zijn top. lekker breed en zacht, maar niet te zacht. Zijdelingse steun heb je niet.

De wegligging is goed. het is geen GTI maar het stuur geeft wel heel veel info door over de wegligging en dat is erg prettig. Het geleuidsniveau is niet van deze tijd, maar op kruissnelheid (110) is het allemaal heel goed te doen. Hij loopt 140. als ie warm merk je dat de auto ook wel langdurig 140 kan en wil rijden.

Verbruik is 1:10 hij zuipt ook loodvrij en 95.

Onderhoud is bij een 404 zeer belangrijk. met name roest is een duivel. Geen probleem echter als je een specialist hebt die er eens in de 7-8 maanden even aandacht aan geeft. Voor de rest een probleemloze auto. sterke techniek, simpel en duurzaam. Er gaat al 2 jaar (20.000km) eigenlijk nooit wat kapot.

PROBLEMEN

 • 38.000 km

- 2x nieuwe accu vanwege licht aan laten staat - zoemer gemonteerd-
- voorstoel brak los.
- roest : behandeling carosserie
- roest : binnen plekken op gevoelige plaatsen behandeld
- Roest & Lak : lak gepolijst, roestplekken wegewerkt, opnieuw gelakt
Dat was het op een lekke band na.

Het lijkt wel een Toyota!

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Peugeot 404

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens