Honda Accord 2.0i Jewel (1998)

autoreview

Honda Accord 2.0i Jewel (1998)

Signalement

UitvoeringAccord 2.0i Jewel
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf350.000 km
KM-stand laatst350.650 km
Lezerswaardering: 50%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste indruk

 • 350.600 km

Omdat ik nog al eens van auto wissel (hobby) en vaak terug kom bij Honda is deze accord op mijn pad gekomen.
Ik zocht na een bmw coupe en een 306 HB een 4- of 5 deurs auto. Echter was mijn peug aardig luxe uitgevoerd en wilde ik minimaal weer airco terug.

Na een zoektocht naar het nieuwe model accord (de 1,6L motor) vanaf bj 1999, helaas toch verschillende lelijke exemplaren tegengekomen en toch iets te duur voor de "hobby" een mooie is toch minimaal meer dan 1500E. De 1,8L en 2,0L motoren zijn toch een klasse zwaarder en drinken een aardig sapje euro 95 ;-)

Zodoende naar het vorige model gekeken (tot 1998) en een redelijk mooie gevonden van dit model met een paar mooie optie's waaronder Cruisecontrol en airconditioning bij auto Korpel in Strijen. (Vrpr 995E)

Aanschaf 100 euro bij leggen (306 ingeruild)

Wat ook een leuke bijkomstigheid is dat het onderhoudsboekje tot 340000 km is bijgehouden en jawel, HOnda dealer onderhouden. Ja 350600km nu en dat merk je wel, hier en daar kraakt er een rubber in het vooronder, maar voor de rest gaat ze strak de bocht om! en met een flinke snelheid, wat een wegligging, geeft echt heel veel vertrouwen...

De volgende dingen mankeren er aan en ga ik in de loop der tijd aanpakken:
Airco lekt, zelf onderzoek gedaan, aantal O-ringen lek, pomp lekt ook, condensor is goed.

Koppeling ontluchten/ of cylinder, soms zit deze hoger en soms grijpt ze heel laag al aan!

Zoals vele van deze modellen roest deze ook en dan bij de rechterdorpel bij de achterdeur, dit is echter maar minimaal (gat van een cm en wat roest)

Houd een beetje in met half gas (0nder de 100 kmh) versnellen geen last.

Verder weinig dingen.


Algemene minpunt(en):
Centrale portiervergrendeling op een deur te bedienen (met de sleutel dus).

Pluspunten:
Wegligging!
Redelijk snel, soepele motor.
Redelijk zuinig 1:12

Dingetjes...

 • 350.650 km

Zoals ik eerder aangaf is de airco leeg. Dit wist ik bij aankoop. Echter is het jammer dat de pomp lekte!

Deze is vandaag vervangen. De condensor mist 2 a 3 rijen lamellen, maar is nog lekdicht. Zelf zit ik in de koeltechniek dus wist dat het nog net kan.

Kosten pomp 339E incl inbouw.


Bij mijn lokale garage al nagevraagd wat het lassen zou gaan kosten. Dit komt op 60E. Ik haal wel zelf de kunstof dorpel eraf en moet 'm zelf afwerken.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (8)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens