Honda Accord 2.0i Jewel (1998)

autoreview

Honda Accord 2.0i Jewel (1998)

Signalement

UitvoeringAccord 2.0i Jewel
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2004
KM-stand bij aanschaf153.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Deze auto inmiddels ingeruild op de BMW 325Ci, welke uiteraard van een andere klasse is. (Met bijbehorende prijsklasse, 2e hands duurder dan deze nieuw).

Omdat ik op zoek was naar een grote ’veelreizer’ om iedere dag Groningen - Leeuwarden op en neer te cruisen, viel mijn oog op de betrouwbare Honda Accord 2.0i op LPG G3. Vergeleken met mijn vorige auto veel meer luxe; airco, cruise control, G3 installatie, ruimte en stuurbekrachtiging.

De motor is vrij goed, al is het wel een toerenmachine, wat de auto echter niet uitlokt voor wat betreft ’rijgedrag’. 133 pk is genoeg voor een top van 205 km/uur op de teller. Een optrekwedstrijdje is best mogelijk, maar ook hier lokt de auto niet toe uit. Maar misschien ben ik teveel gewend aan kleinere autos.

De stoelen zijn prima, ook voor langere mensen (ik ben 1.93m). In één ruk naar Zwitserland rijden is geen probleem. De auto is best zuinig, 1 op 9 a 1 op 10 op LPG was haalbaar. Lange einden op benzine resulteerde in 1 op 12.

Het uiterlijk van de auto kan ik kort over zijn, ik vind het een mooi model. Een soort van uitgerekte coupe. En zeker met de dubbele uitlaat met sierstukken (origineel Honda; Jewel uitvoering) een dikke auto om te zien.

Al snel had ik de auto ontdaan van zijn standaard 185/65/15 velgen/banden. Want deze zijn mijns inziens niet toereikend voor de wegligging die de auto kan bieden. Ik heb ze vervangen door 205/16/55 velgen/banden. Wat ervoor zorgde dat de wegligging, maar vooral de remweg ontzettend verbeterden. Ook het uiterlijk van de auto was dan een stuk beter.

Ik heb ongeveer 1,5 jaar met veel plezier in deze auto gereden. Goedkoop cruisen.

PROBLEMEN

De Honda was superbetrouwbaar, maar toch waren er ’kuurtjes’, waarvan het meerendeel typische Accordkwalen zijn.

- Hij rammelt/kraakt. In tegenstelling wat mensen misschien beweren (mijn broer heeft zijn accord nog steeds), hebben accords gewoon wat bijgeluidjes. Ergens diep in het dashboard zit een irritant kraakje. Net als een andere MyReview kraken de voorveren wanneer het koud is.
- De motor is net een dieseltje wanneer hij koud is. Maar zodra hij warm is loopt hij prachtig. Mede dankzij balansassen.
- Windgeruis langs de voorruiten. Maar - dan ook flink - dit merk je vooral omdat de auto zelf verder heel stil is.
- Af en toe storingen met rijden op LPG. Stationair liet wat te wensen over, soms wil hij daar ook niet op starten.
- De automatische antenne is stuk. Schijnt altijd stuk te gaan.
- De kofferbak lekt; erg lastig. Schijnt door kapot rubbertje/afwatering te komen.
- Vooruit viel uit de geleider. Standaardkwaaltje, wordt door een dealer al wachtende opgelost.

Verder had de Honda een onverklaarbare aantrekkingskracht op parkeerschades, maar daar kan hij zelf ook niets aan doen.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens