| Uitvoering | C5 Aircross Hybrid 145 Max |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand laatst | 4.160 km |
Plussen, maar ook minnen
Nadat ik 26 maart de auto mocht ophalen inmiddels 4160 km gereden, korte ritten maar ook langere ritten.
Dus nu mooi de gelegenheid om een goede eerste review te schrijven.
Het is een rode 145 hybride max uitvoering geworden (dus geen stekker) met het Grey bekleding pakket ( want massagestoelen) en het winterpakket (want hekel aan krabben) en ik moet zeggen: hij smoelt goed, rijdt lekker en je rijdt iets aparts. Het valt me op dat je ze nog niet veel ziet rijden.
Ik heb geen stekker hybride genomen omdat 1) dat niet hoeft van mijn werk 2) ik geen laadpaal thuis kan hebben 3) we geen laadpaal op mijn werk hebben 4) kosten technisch dit beter uitkwam.
De auto is comfortabel ten opzichte van mijn voorgaande auto's (mercedes cla, skoda superb combi) maar geen Frans comfort als vroeger. Maar ik vind dit een mooie tussenweg.
De stoelen zitten heerlijk, zijn verwarmd en geventileerd. De massagestoelen zijn een leuke gadget, maar toch wel lekker op zojn tijd. De Kids zijn blij met de verwarmde achterbank en de ruimte! Want dat is de hoofdreden voir deze auto. De ruimte! Met 3 pubers is dat wel nodig. Ik kan met mijn 1.82 makkelijk achter mezelf zitten met ruimte over. Bench in de ruime kofferbak voor de hond en op pad met het gezin in alle rust en comfort.
De auto is bij normaal gebruik best zuinig. 1 op 18 is goed te doen, maar met files is 1 op 14 ook prima. De 3 cilinder hoor je vooral bij stevig optrekken maar is verder stil. Prima dus.
Panoramische camera is top, goed beeld rondom.
Navigatie van tomtom met head up display is top, al doet android auto en Apple carplay het ook perfect. Mooie is dan dat de kaart ook op het instrumentencluster voor je neus kan.
Is het dan allemaal pais en vree?
Nee... helaas niet...
De snelheid die hij via de verkeersborden herkenning binnenhaalt zit er vaak naast, dat heeft VAG toch echt beter voor elkaar. Net als de adaptieve cruisecontrol, dat is bij VAG subtieler, vind het bij stellantis te abrupt en schokkerig. Ik hoop dat dat met een update nog verbeterd.
Ook 1 keer gehad dat het erg heet was in de auto en dat de electronica niet helemaal bij de les was. Klein elektronisch piepje continu.. maar dat was 1-malig tot dusver.
Af en toe piept de omgevingssensoren voor niks in de file bijvoorbeeld (1 kort piepje en dan denk je waarom?)
Wat ik wel vreemd vind is dat de motor soms draait op momenten die ik echt niet snap, ik ben bij andere mild hybride gewend dat ze meer surfen of bij stoplichten uit staan, maar deze springt op momenten aan die ik echt niet snap. Maar ook dit hoop ik dat ze bij Stellantis nog verbeteren met een update.
Wat wel weer top is dat je met 1 druk op 1 knop in 1 keer alle hulpsystemen naar keuze (vooraf in te stellen) uit kan zetten, dat was bij VAG weer een drama om al die menu's door te klikken elke keer.
Audio installatie is prima, matrix koplampen werken top, stuurverwarming is fijn, met alle opties waan je je wel in een klasse hoger. Dat valt mij in ieder geval allemaal erg mee.
Tot zover mijn eerste ervaringen met deze, in mijn ogen, mooie, stoere en ruime gezinswagen.
Van de zomer naar Frankrijk met dakkoffer op het dak, wordt vervolgd!
Ps. Vragen? Reageer en ik probeer ze te beantwoorden!