Citroën C5 Aircross
Citroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 AircrossCitroën C5 Aircross

Gebruikersreview

Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid 225 Max (2026)

UitvoeringC5 Aircross Plug-in Hybrid 225 Max
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Eerste ervaring

• 450 km

In de zoektocht naar een andere auto wilde ik graag weer een plug-in hybride, moest deze minimaal 1500 kg kunnen trekken en graag weer een hoge zit. O ja, en niet te duur.......

Plug-in omdat ik vaker kortere afstanden dan lange afstanden rijd, dan is dat gewoon een ideale combinatie. Ik ben het dan ook niet eens met de beschimping van de plug-in rijders, ik tank namelijk weinig en laad veel - in tegenstelling tot wat wordt beweerd. Wel wilde ik graag een wat grotere elektrische range.

Het trekgewicht vanwege de zomervakantie en de hoge zit is gewoon erg prettig.

Dan denk je keuze genoeg, maar wat zijn auto's schrikbarend duur geworden de afgelopen jaren. Wil je wat leuks en wat luxe zit je zo op de 60k.

En toen kwam daar de nieuwe Citroën C5 Aircross, een interessante auto omdat deze voldoet aan het wensenlijst. Plug-in hybrid met ongeveer 85km range, 1550kg trekgewicht, hoge zit, comfort, luxe en zeer interessant geprijst.

In april 2026 de auto geleverd gekregen en de combinatie zoals ik die had gekozen niet eerder gezien of gereden, dus ik was erg benieuwd. Wel een proefrit gedaan in de hybrid, maar niet in de plug-in variant. Ik moet zeggen, ik vind het een erg mooie auto!

De uitvoering waar het om gaat is de Citroën C5 Aircross MAX Plug-in Hybrid. Hierbij de volgende opties toegevoegd; Perla Nera Black, 20" lichtmetalen velgen Obsidian, Ambiance Hype Grey interieur, Afneembare trekhaak en Boordlader 7,4kW - 1 fase. En dit alles onder de 50k met standaard een zeer rijke uitrusting.

Normaal neem ik ook altijd de optie rondom verbeterde audio, maar die optie is er niet bij deze auto. Dus dat was nog wel even spannend en valt gelukkig niet tegen en is gewoon prima. Er is ook voldoende instelbaar om het naar wens aan te passen.

Prestaties
De auto heeft 3 standen, elektrisch, hybride en sport. In de stand elektrisch springt de benzine motor niet bij, ook niet bij flink "gas" geven. Je rijdt echt elektrisch. Wel lijkt het als je een beetje doortrekt dat de auto schakelt en dus inhoudt.

Met een volle tank en volledige lading zou je 900km kunnen rijden volgens de boordcomputer, of dat realistisch is moet nog blijken maar het is wel een flinke afstand zo gecombineerd!

Valt verder nog niet veel over te melden na 450km.

Comfort
Dit is wel waar de auto in uitblinkt vind ik. De vering is echt Citroën en volledig gericht op comfort. Geen gebonk in de auto, heerlijk. En wat ik al eerder aangaf, de auto is zeer rijk uitgerust. Bedenk het en het zit er wel op. Helaas dus ook alle (verplichte) veiligheidssystemen, maar die zijn onder 1 knop onder te brengen en dus redelijk eenvoudig naar wens uit te schakelen.

De optie Ambiance Hype Grey interieur bevat ook comfort stoelen en die zijn top. Elektrisch instelbaar, massage, verwarmbaar en ventilatie in de stoelen.

Met comfort zit het dus echt wel goed.

Betrouwbaarheid moet blijken, maar tot op heden geen bijzonderheden. En wat betreft te kosten, de aanschafprijs is zeer interessant. Onderhoud en kosten zal weinig over te zeggen zijn (lease).

Samenvattend vind ik de auto luxe uitstralen en zeer prettig rijden.

10,0

PRIVATE LEASE Citroën C5 Aircross