Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 Business Plus (2023)

Gebruikersreview

Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 Business Plus (2023)

UitvoeringC5 Aircross Plug-In Hybrid 180 Business Plus
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2026

Eerste ritten

Onze BMW X1 uit 2017 met 128000 km op de teller , kostte veel geld voor onderhoud en reparaties. Er kwamen nog meer kosten aan, dus maar ingeruild op een Citroën phev.
We gaan dus een stukje elektrisch rijden. De auto moet volgens de WTLP 55 km kunnen halen op elektrisch, maar dat is te rooskleurig. In ieder geval , alle ritjes in de directe omgeving kunnen we elektrisch doen.
De Citroën is veel stiller en sneller dan onze vorige auto. Het zitcomfort is oké.
De auto is full options.
Ik zal op een later moment meer ervaringen delen.

Eerste duizend kilometer

De eerste duizend kilometer is gereden en dus kan ik iets meer vertellen over de auto:
De auto is erg stil en rijdt heerlijk comfortabel. De gebruikte materialen zijn eigenlijk best wel prima. Ook zitten de stoelen erg fijn . Hoe dat op lange afstand is, zullen we nog moeten ondervinden.
De elektrische range is bij 14 graden meer dan 40 km. Voor ons prima.
Wel merk ik dat de auto zowel op benzine bij overgang van de ene naar de andere versnelling en ook elektrisch bij bijna stilstand verloopt met een klein schokje. Of dit een producteigenschap is of dat er een software update nodig is, weet ik niet . Eén bezitter van zo’n c5 Aircross ervaringen
mee?
Inderdaad de achterklep opent niet erg hoog. Ik kan er met 1.85 m net onderstaan.
Tot zover even de eerste ervaringen. Rest volgt.

Wennen

De auto is nu een maand in ons bezit en ik begin er nu aan te wennen. Het is een geheel andere rijbeleving dan de BMW. Maar zeker niet minder.
Mijn vrouw is met onze dochter naar een concert geweest en moest daarvoor 160 km heen en 160 km terugrijden. Ze was erg lovend over het rijgedrag van de auto.
Mijn schoonzoon rijdt in een Audi A4 en vindt de Citroën soepeler en stiller rijden dan de Audi.
Ook neemt de elektrische range toe bij het stijgen van de temperaturen toe.
De auto geeft aan hoever je kunt rijden op een batterijlading , maar als je de dagteller op 0 zet , blijkt vaak dat je verder komt. Bij 16 graden , kan ik zo’n 45 km elektrisch
rijden.
Sommigen vinden de stoelzitting te kort en krijgen te weinig ondersteuning van hun bovenbenen. Ik ben 1.85 cm en heb dat probleem ondervangen door de instelling van de elektrisch verstelbare stoel aan de voorkant omhoog te zetten. Je voelt dan de steun onder je bovenbenen. Volgens mij is dat meer dan voldoende. De stoelen zitten trouwens erg goed. Fijn dat je de instelling kunt vastleggen.
Ik heb een abonnement op Citroën Connect er bij gekocht. Meteen merk je dat de navigatie van TomTom uitgebreid is met o.a. flitsers en verkeersomleidingen. Erg prettig.
De navigatie is erg duidelijk en precies.
Ook kun je nu het laadproces zien en eventueel stoppen of voorzien van startuitstel.
Ik rij met ontzettend veel plezier in deze ongelofelijk stille auto. 🚗

Tot zover.

PRIVATE LEASE Citroën C5 Aircross