BMW 318tds Compact (2000)

autoreview

BMW 3-serie Compact

Signalement

Uitvoering318tds Compact
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf203.006 km
KM-stand laatst210.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste week rijden

 • 206.738 km

Na aanschaf van mijn 318tds, welke ik ter vervanging van mijn 316i heb gekocht, ben ik eerst bezig geweest alle kleine problemen op te lossen. Het volgende moest aan de auto gedaan worden:
1. Raammechaniek Bestuurdersdeur vervangen. (Deze was verbogen waardoor het raam niet meer open en dicht ging)
2. Alle filters en olie vervangen. (Een standaard actie die ik altijd doe na aanschaf van een 2de hands auto)
3. Verlichting repareren. (Waren gelukkig alleen de lampjes)

Na alles gedaan te hebben ben ik afgelopen week op en neer gegaan naar mijn werk.

Het rijden van de 318tds tov de 316i is iets rustgevender. De motor is niet zo hitsig en doet zijn werk zeer gemoedelijk. Daar ik voornamlijk in Duitsland rij is het voor mij toegestaan een kruissnelheid aan te houden van rond de 140 km/uur. Een snelheid waarbij je zou verwachten dat het geluid van de diesel toch zeer aanwezig zou zijn. Wat mij hierbij opviel is dat het geluidsniveau in de auto nauwelijks afwijkt tov de 316i. Dit heeft deels met isolatie te maken, maar ook met de grote overbrengingen bij de 318tds. 140km/uur is nog geen 3000 rpm, wat resulteerd in een aangenaam dB niveau.

Onder de auto is het Standaard veersysteem van BMW. Een, tov het sportonderstel van de 316i, comfortabel maar zeker nicht deinerige vering. Wat wel een klein gemis is bij de auto zijn de stabilisatoren, welke bij een 318tds niet standaard gemonteerd worden. Ik zal, wanneer deze van de zomer weer een 2 jarige keuring krijgt, overwegen een stabilisator achter te monteren.

Het kleine dieseltje dat met behulp van een turbo op een nete 90pk komt doet zijn werk goed. Bij mijn eerste week rijden heeft hij een respektabel brandstof gebruik gehad van ~14,5 km op 1 liter. Hierbij een paar opmerkingen:
1. De Katalysator moest ik de eerste dag schoonbranden. (hiervoor 120-140 km/uur in zijn 4 gereden, 30 km lang)
2. Na kontrole vrijdag middag heb ik ontdekt dat de injectoren niet 100% dicht zijn (Diesel en Compressie verlies)

Al met al ben ik zeer tevreden over de rij-, comfort-, en verbruikseigenschappen van de auto.

Ps. Van de week even mijn Injectoren dichten, zal een en ander weer positief beinvloeden.

Auto naar de Export

 • 210.000 km

Na een kleine 5000 km met de auto gereden te hebben, besloten om een Touring te kopen. De Problemen welke ik met de Motor van deze Compact had kon ik niet oplossen, vermoedelijk ergens een sensor kapot geweest. Ook vanwegen de ruimte die de hond gebruikt besloten om een iets grotere auto op LPG te kopen, welke ik relatief snel gevonden had.

De opvolger van de BMW 3-serie E36 Compact wordt een BMW 3-serie E36 Touring.

Het is jammer van de problemen aan de motor want de auto reed verder echt heerlijk.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens