Volkswagen Passat onder het mes

Niets is wat het lijkt

Volkswagen Passat facelift (China)
Volkswagen Passat facelift (China)Volkswagen Passat facelift (China)Volkswagen Passat facelift (China)Volkswagen Passat facelift (China)Volkswagen Passat facelift (China)Volkswagen Passat facelift (China)Volkswagen Passat facelift (China)Volkswagen Passat facelift (China)Volkswagen Passat facelift (China)

Volkswagen voert een facelift door op de Passat. 'Maar de Passat is onlangs toch gefacelift?', horen we je denken? Klopt, het is dan ook de Chinese Passat die een bijpuntsessie ondergaat.

Volkswagen verkoopt in China diverse SUV's, cross-overs en sedans die we in Nederland eigenlijk helemaal niet kennen. Van de Sagitar tot de Lamando en de Phideon. Een andere hier onbekende modelnaam is de Magotan, de aanduiding die Volkswagen in China plakt op de hier bekende Passat. Daarnaast verkoopt het merk in China een auto die simpelweg Passat heet. Het is die niet aan onze Passat gerelateerde sedan die nu is gefacelift.

De huidige Chinese Volkswagen Passat was van meet af aan een bijzonder ding. De auto lijkt namelijk als twee druppels water op de binnenkort in de Verenigde Staten te verdwijnen Passat NMS, maar staat op een compleet andere basis. Waar die Amerikaanse Passat zijn techniek deelde met zijn in 2011 gelanceerde voorganger, maakt het model dat Wolfsburg in China verkoopt gebruik van het modernere MQB-platform. De Chinese Passat werd in 2018 gepresenteerd en wordt nu vanbuiten én vanbinnen vernieuwd. Eerlijk is eerlijk, een grote verrassing durven we het aangepaste uiterlijk niet te noemen. Eerder kon AutoWeek je namelijk al foto's van de vernieuwde Chinese Passat laten zien.

Volkswagen Passat facelift (China)

Volkswagen Passat (China, 2021)

Het model krijgt aangepaste bumpers en nieuwe koplampen. Opvallender zijn de wijzigingen aan de achterkant. De voorheen los van elkaar staande achterlichten zoeken via een doorlopende ledstrip namelijk fysiek contact met elkaar. Opvallend is dat je voortaan kunt kiezen uit diverse grilles. Zo zijn er versies met aluminiumkleurige horizontale stripjes die allemaal net zo breed zijn én er is een variant waarbij de lengte van die stripjes varieert. De derde Passat-grille is opgebouwd uit kleine chroomkleurige elementen die enigszins aan de koelroosters van Mercedes-Benz modellen doen denken. Die laatste grille wordt doorklieft door een horizontale ledstrip die op zijn beurt door het VW-logo wordt onderbroken. Ook zijn er aanpassingen aan het interieur, al blijven die beperkt tot de komst van een nieuw stuurwiel en een aanraakgevoelig bedieningselement om de klimaatregeling mee aan te sturen.

Volkswagen Passat facelift (China)

Volkswagen Passat

De Chinese Volkswagen Passat is 4,95 meter lang en heeft een wielbasis van 2,87 meter. Het Europese model is met zijn lengte van 4,78 meter en wielbasis van 2,79 meter kleiner. De Chinese Magotan is op zijn beurt weer langer dan onze Passat.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.