Renault 4 eenmalig terug als Suite N°4

Opwarmertje

Renault Suite N°4

De Renault 4 bestaat dit jaar 60 jaar en dat moet gevierd worden. Renault doet dat op geheel eigen wijze door de Suite N°4 uit de hoge hoed te toveren.

Renault heeft wel iets met rijdende slaapplekken. Eerder dit jaar kwam het merk onder meer met de Hippie Caviar Hotel, een op de Trafic gebaseerde showauto met een eigenwijs interieur en een zitgelegenheid op het dak. Ditmaal komt Renault met de Suite N°4, een door de Franse industrieel ontwerper Mathieu Lehanneur getekende showauto op basis van de Renault 4 waarin je tevens de nacht kunt doorbrengen.

De Renault Suite N°4 is volgens zijn scheppers een eerbetoon aan de R4, Renaults in 1961 gepresenteerde antwoord op auto's als de Citroën 2CV. De Suite N°4 heeft een optisch opengewerkte achterkant die uit transparante kunststof panelen bestaat. Het dak van de Suite N°4 is bedekt met doorzichtige zonnepanelen en dienen onder meer om het accupakket op te laden. Inderdaad, de Renault Suite N°4 heeft geen kleine viercilinder, maar een elektrische aandrijflijn. De eigenwijze showauto heeft een dichte grille van gekreukeld aluminium terwijl de lak van de Suite N°4 de auto een betonachtige uitstraling heeft.

Het interieur is volgens Renault afgewerkt met geel fluweel, al zijn zaken als de achterkant van de stoelen met een grovere stof bekleed. Onderaan de achterzijde zien we een schuiflade waarop je volgens Renault enigszins beschut kunt zitten als de achterklep is geopend.

Renault 4 patentplaten

Renault 4ever (patentbeeld)

Nieuwe Renault 4

Het hoe en waarom van de ze Suite N°4 is eenvoudig te verklaren. De Renault 4 bestaat dit jaar 60 jaar en de Fransen lijken die auto nog even opnieuw onder de aandacht te willen brengen alvorens op termijn met een moderne incarnatie van de oer-4 te komen. Renault komt namelijk niet alleen met een elektrische herboren 5, maar ook met een EV die het 4ever heeft genoemd. Die Renault 4ever konden we je eerder al op patentbeeld vanuit alle hoeken laten zien. De 4ever komt waarschijnlijk pas na de elektrische 5 op de markt; die staat op zijn beurt voor 2024 op de rol.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.