Nieuwe Kia Niro duikt op als plug-in hybride

Niro wordt uitbundig

Spyshots Kia Niro
Spyshots Kia NiroSpyshots Kia NiroSpyshots Kia NiroSpyshots Kia NiroSpyshots Kia NiroSpyshots Kia NiroSpyshots Kia NiroSpyshots Kia NiroSpyshots Kia NiroSpyshots Kia NiroSpyshots Kia Niro

Kia werkt aan een nieuwe Niro die op deze kakelverse spionagefoto's in camouflagepak is te zien. Hoewel de Koreaan nog fanatiek met plakkers is bedekt, zijn er interessante designdetails te ontwaren. Het model wordt waarschijnlijk nog dit jaar gepresenteerd.

De huidige Kia Niro verscheen in 2016 ten tonele. Het model was aanvankelijk alleen leverbaar als Hybrid en als Plug-in,  maar in 2018 verscheen de elektrische e-Niro ten tonele. De Niro is al eens gefacelift en achter de schermen werkt Kia hard aan een opvolger die een meer uitgesproken uiterlijk krijgt dan de huidige generatie.

Kia heeft zich een gedurfde designtaal eigengemaakt die luistert naar de naam 'Opposites United'. De eigenwijs vormgegeven elektrische EV6 is het eerste model dat volgens die nieuwe huisstijl is getekend en met de recent getoonde nieuwe Sportage bewijst Kia dat het niet bang is om nog een stap verder te gaan. Ook de aanstaande Niro lijkt eigenwijzer voor de dag te komen. Het design lijkt geïnspireerd op dat van de Habaniro Concept die in 2019 in New York zijn debuut beleefde.

Kia Habaniro Concpt

Kia Habaniro Concept (2019)

De koplampen van de nieuwe Kia Niro zijn op deze spionagefoto's al goed te zien en ook de globale vorm van de bumper is prima zichtbaar. Niet alleen die bumper, maar ook het zilverkleurige decoratieve paneel dat zich aan de onderzijde ervan bevindt, doet denken aan de snuit van de Habaniro Concept. De achterkant is fanatieker met plakkers bedekt, al zijn de - net als bij de Habaniro Concept - hoog naast de achterruit geplaatste achterlichten al enigszins te bewonderen. Nog een opvallend verschil met het huidige type: de kentekenplaat achter verhuist van de achterbumper naar de achterklep.

Spyshots Kia Niro

Spyshots nieuwe Kia Niro

Mogelijk trekt Kia dit jaar nog het doek van de nieuwe Niro. Reken er echter niet op dat -ie voor het eind van dit jaar ook al bij de dealers staat. Net als het huidige model komt de nieuwe Niro waarschijnlijk als Hybrid, als Plug-in Hybrid én als elektrische e-Niro op de markt. Het testexemplaar op deze foto's heeft in ieder geval een laadklep in zijn rechter voorscherm én een zichtbaar uitlaatpijpje. Een plug-in dus.

Spyshots Kia Niro

Spyshots nieuwe Kia Niro

De Niro is voor Kia een behoorlijk succes gebleken. Sinds zijn Nederlandse marktintroductie zijn er in ons land ruim 36.000 exemplaren van verkocht. Vorig jaar beleefde de Kia, vooral dankzij de volledig elektrische e-Niro, zijn topjaar. Toen verlieten er maar liefst 11.883 exemplaren de showroom.

PRIVATE LEASE Kia Niro

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum