Kia Habaniro schittert in New York

Opgehoogde voorbode

Kia Habaniro Concpt
Kia Habaniro ConcptKia Habaniro ConcptKia Habaniro ConcptKia Habaniro ConcptKia Habaniro ConcptKia Habaniro Concpt

Zojuist maakten we digitaal kennis met de Stinger GTS, maar Kia heeft meer nieuws meegebracht naar New York. Met deze Habaniro Concept bieden de Koreanen een glimp van wat er op compact cross-overgebied gebeuren gaat.

De Habaniro is een - hoe kan het ook anders - een volledig elektrisch studiemodel dat is verpakt als een compacte cross-over. De Noord-Amerikaanse consument die geïnteresseerd is in een excentriek gelijnde hoogpotige, kan alvast beginnen met sparen. Kia geeft namelijk een duidelijk signaal af door het volgende te zeggen: [...] sommigen zullen aannemen dat de Habaniro nooit gebouwd gaat worden, maar we raden die mensen aan daar niets op te verwedden." Reken dus zeker op een van deze auto afgeleid productiemodel.

Dat is overigens helemaal niet zo gek. Hoewel Kia geen afmetingen vrijgeeft van deze op 20-inch staande designstudie, kunnen we redelijk accuraat invullen wat Kia in de ontwikkelingskamers heeft staan. Vandaag presenteerde zustermerk Hyundai met de Venue namelijk een grofweg 4 meter lange cross-over, een model dat onder de Kona een plek krijgt. Met deze Habaniro geven de Koreanen mogelijk weg wat we van een Kia-broertje van die auto kunnen verwachten.

Kia belooft overigens dat deze Habaniro 482 kilometer ver moet kunnen komen op een lading, maar meldt niet wat de capaciteit van het accupakket is. De met Lava Red-kleurige accenten afgewerkte showauto is verder natuurlijk voorzien van autonome technieken en dat betekent dat het stuur wegklapt om zodat je je als bestuurder bezig kan gaan houden met zaken die minder met rijden te maken hebben.

PRIVATE LEASE Kia

DirectLease
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 299
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 358
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.