Honda Integra: terug na dik 15 jaar

Verbouwde Civic

Honda Integra
Honda IntegraHonda IntegraHonda IntegraHonda IntegraHonda IntegraHonda IntegraHonda IntegraHonda IntegraHonda IntegraHonda Integra

Honda heeft het doek getrokken van de eerste nieuwe Integra in ruim 15 jaar. Helaas is de jongste Integra minder nieuw en vooral minder eigen dan je zou denken.

In Nederland verliet de laatste Honda Integra in 2001 de showroom, maar in onder meer Japan en de Verenigde Staten, waar de coupé sinds 2001 als Acura RDX werd verhandeld, mocht die laatste generatie Integra nog tot 2006 mee. De Honda Integra en de in de Verenigde Staten door Acura gevoerde versie waren nagenoeg identiek aan elkaar, maar voor de nieuwe Integra geldt iets anders. Acura komt volgend met een gelikt gelijnde vijfdeurs liftback die Integra heet, terwijl Honda nu in China zijn eigen vierdeurs Integra presenteert.

Honda Civic Sedan

Honda Civic Sedan (2021 - )

Toegegeven: het uiterlijk van deze nieuwe Honda Integra zal niemand waarschijnlijk meer verbazen. Eerder konden we je de auto namelijk al laten zien en vanaf dat moment stond vast dat de herboren Integra minder spannend zou worden dan je afgaande op zijn rijke modelhistorie zou verwachten. Inderdaad, het is gewoon de sedanversie van de nieuwe Honda Civic, maar dan met een aangepast front en een andere achterkant. De complete raampartij komt overeen met die van de Civic Sedan en ook de wagenlengte van 4,69 komt op een haar na overeen met die van de vierdeurs Civic. Honda geeft de Integra van de Civic afwijkende plattere koplampen, waarin nabij de grille een knikje is verschenen. Honda geeft de Integra nog eigen bumperwerk en een achterkant met een afwijkende achterklep en aangepaste achterlichten.

Honda Integra

Honda Integra

Leuk weetje: de Honda Integra op deze foto's wordt geproduceerd en gevoerd door GAC Honda, een van de twee samenwerkingsverbanden van Honda in China. De tweede joint-venture van Honda heet er Dongfeng-Honda. Het modellengamma van die twee Honda-afdelingen bestaat voor een deel uit met elkaar overlappende auto's die slechts uiterlijk en wat naamgeving betreft van elkaar verschillen.  Zo verkoopt Dongfeng Honda de CR-V, maar GAC Honda deze uiterlijk iets daarvan verschillende Breeze. De door Dongfeng Honda gevoerde Accord heeft bij GAC Honda een vrijwel identiek Inspire-broertje, de UR-V heet bij GAC Honda Avancier, de Vezel (vorige HR-V) bij GAC Honda XR-V en gaat de door Dongfeng Honda als Crider verkochte compacte sedan bij GAC Honda als Envix door het leven. De Civic Hatchback en Sedan stonden vooralsnog alleen bij Dongfeng Honda op de menukaart en dat is dus direct de reden dat GAC Honda met deze Integra komt.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.