Honda Vezel wordt XR-V in China

Honda Vezel wordt XR-V in China
Met de Vezel heeft Honda een nieuwe cross-over op de planning staan. Wij krijgen hem ook, maar voor de Chinese markt heeft Honda iets anders in petto.

Vorig jaar konden we op de Tokyo Motor Show de Vezel ontmoeten, de productieversie van de eerder gepresenteerde Urban SUV Concept. De gelikte cross-over krijgt in de Verenigde Staten het HR-V naamkaartje opgeplakt, en mogelijk gaat-ie bij ons ook zo heten. We moeten nog tot volgend jaar op de nieuwe Japanner wachten. Ook de Chinezen krijgen de beschikking over de Vezel, al is-ie daar net even anders aangekleed.

Op de Chengdu Motor Show is namelijk de XR-V gepresenteerd, in feite een Vezel met een stoerder jasje. Onder de kap krijgt de XR-V dezelfde motoren als de Vezel; ook hier vinden we dus 1,5- en 1,8-liter viercilinders. Een hybride-versie staat eveneens op de planning.

Het front van de XR-V lijkt behoorlijk op dat van de Vezel. Het is vooral de achterzijde die het onderscheid maakt. De lichtunits worden doorgetrokken en ook het bumperwerk is sportiever vormgegeven.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.