Nieuwe Acura Integra anders dan Honda Integra

Gelikt

Acura Honda Integra teaser

Honda en zijn luxemerk Acura trekken de modelnaam Integra uit de mottenballen. AutoWeek kon je eerder al de nieuwe Honda Integra laten zien zoals die in China op de markt komt. Wat blijkt nu? De Integra die Acura in China gaat voeren, wordt behoorlijk anders.

Honda's luxedivisie Acura kondigde in augustus met veel bombarie de terugkomst aan van de Integra. Dat deed de Honda-harten ongetwijfeld sneller kloppen, al daalde de hartslag waarschijnlijk weer toen we je de eerste platen van de Honda Integra lieten zien zoals die in China op de markt gaat komen. De Integra die samenwerkingsverband GAC Honda gebouwd wordt, is namelijk weinig meer dan de nieuwe Civic Sedan met een aangepaste voor- en achterkant. Vandaag laat Acura een stukje van de nieuwe Integra zien en daarvan worden we enthousiaster.

Honda Integra China

Honda Integra (China)

Acura komt namelijk niet met een vierdeurs sedan, maar met een ogenschijnlijk gelikt gelijnde vijfdeurs hatchback. De auto krijgt brede, platte ledachterlichten in vergelijkbare stijl als de koplamp(en) die Acura eerder van de nieuwe Integra liet zien. Vooralsnog lijkt het erop dat de Integra niet gelardeerd wordt met grote koelsleuven en openingen, al zou zich in het donkere deel van de foto natuurlijk nog het een en ander verborgen kunnen houden.

Voorlopig is Acura's versie van de nieuwe Integra nog behoorlijk in nevelen gehuld. We weten wel dat het model volgend jaar op de Amerikaanse markt komt. Ook ligt het - gezien de historie van de Integra - voor de hand dat hij zijn techniek deelt met de nieuwe Honda Civic.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.