Honda Integra 1.5 EX (1987)

autoreview

Honda Integra 1.5 EX (1987)

Signalement

UitvoeringIntegra 1.5 EX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1987
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf73.300 km
KM-stand laatst74.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Kort in bezit gehad en inmiddels weer verkocht

 • 74.500 km

In juni 2013 heb ik de Honda Integra 1.5 EX van een collega overgenomen. De auto was van zijn vader van 86 geweest en eigenlijk altijd goed onderhouden. Bij aanschaf had de Integra 73.000 km op de teller.

Omdat de auto vanaf 1987 altijd buiten heeft gestaan was het plaatwerk helaas erg roestig. Vooral beide spatborden/wielkastranden achter, de dorpels en onder de A-stijlen was het slecht.

Direct begonnen aan nieuw plaatwerk inlassen en wat ander werk voor een nieuwe APK. Gaandeweg was mijn bevriende monteur echter zo enthousiast over de auto dat hij deze op 16 augustus 2013 van me heeft overgenomen. HIj heeft de auto nu verder in restauratie, en deze wordt erg netjes!

Verder was hij technisch in prima staat, erg zuinig ook (rond de 1 op 14/15 makkelijk haalbaar!). De 1.5 liter 12-klepper is ook na 26 jaar een sportief vlot blok met felle prestaties. De klapkoplampen vormen een erg leuk gimmick en de auto heeft ook schuifdak. Gewoon een erg fijne auto!

3,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens