Honda UR-V volgt Avancier

Hetzelfde, maar toch anders

Honda UR-V

Honda voert in China een facelift door op de UR-V. De opvallende cross-over is daarmee een jaar nadat zijn technisch identieke tweelingbroer werd vernieuwd ook weer helemaal actueel.

Honda heeft in China twee joint-ventures, samenwerkingsverbanden die elk hun eigen versie van een bepaald model verkopen. Zo wordt de hier bekende CR-V in China verkocht, maar bestaat de auto ook in iets aangepaste vorm als Breeze. Er is nog zo'n hoogpotige Chinese Honda-tweeling. Samen met joint-venturepartner GAC verkoopt Honda namelijk de Avancier, een auto die met een iets andere snuit ook door Honda-Dong Feng wordt verkocht als UR-V. De Avancier ging in maart dit jaar onder het mes en nu is ook de UR-V geactualiseerd.

Opvallend is dat de UR-V na zijn facelift optisch sterker afwijkt van zijn Avancier-broer dan voorheen. De verschillen zitten hem uiteraard in het bumperwerk, maar de UR-V heeft een compleet eigen grille met een chroomstrip die niet uit een brede horizontale lijn bestaat, maar die juist richting de koplampen toe naar beneden afkoopt. Aan de achterzijde zijn de verschillen eveneens groter dan voorheen. De UR-V krijgt achterlichten die optisch met elkaar verbonden lijken door een brede lichtbalk die enkel wordt onderbroken door het Honda-logo. Ook is de complete achterklep anders van vorm, nooodzakelijk voor de afwijkende plek die de kentekenplaat heeft gekregen

Op technisch vlak verschillen de ruim 4,8 meter lange SUV's niet van elkaar. Dat betekent dat ook de UR-V net als voorheen leverbaar is met een 193 pk 1.5 turbomotor en daarnaast met een 2.0 die het tot 272 pk schopt. Buiten China verkoopt Honda de Avancier en UR-V niet en dat blijfy ook na de facelift van laatstgenoemde zo.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.