BMW voert updates door op leveringsgamma

Zescilinder diesels voor 4-serie

BMW
BMWBMWBMWBMWBMWBMW

Een paar keer per jaar voert BMW een reeks updates door op verschillende modellen. Ditmaal laat het merk weten wat het de komende lente van plan is. De 4-serie Coupé krijgt zescilinder diesels, maar er is meer.

Bergen BMW-nieuws vandaag. Het merk lanceerde zojuist de M5 CS en voegde nieuwe plug-in hybrides toe aan het leveringsgamma van de 3- en 5-serie. Daar houdt het echter niet bij op. Het internationale leveringsgamma van de 4-serie Coupé wordt namelijk uitgebreid met twee nieuwe zescilinder diesels.

4-serie

De 4-serie Coupé komt namelijk op de markt als 340 pk en 700 Nm sterke M440d xDrive. Deze M Performance-diesel heeft een inhoud van 3.0 liter en is gekoppeld aan een achttraps Steptronic Sport-automaat. Met deze bonk dieselkracht sprint de vierwielaangedreven 4-serie Coupé M440d xDrive in 4,6 seconden naar de 100 km/h. Een M-differentieel is overigens standaard. Het gemiddeld verbruik is vastgesteld op 5,7-6,3 l/100 km. De M440d is niet de enige zelfontbrander, er is ook een 286 pk en 650 Nm sterke 430d xDrive. Dit is eveneens een zescilinder. Met dit dieselhart heeft de 4-serie Coupé in 5,1 seconden de 100 km/h op de klok. Het gemiddeld verbruik is vastgesteld op 4,8-5,1 l/100 km. Beide motoren zijn mild-hybrid en hebben een 48v starter-generator die onder meer in staat is tijdens het accelereren 11 pk extra te leveren.

BMW breidt daarnaast het kleurenaanbod uit met de Individual-kleuren Brilliant White, Frozen Portimao Blue en Frozen Deep Grey. Ook zet het merk een uit koolstofvezel vervaardigd dak op de optielijst, die ook verkrijgbaar is bij de 3-serie M340d xDrive en M340i xDrive.

2-serie Gran Coupé

Het internationale leveringsgamma van de 2-serie Gran Coupé wordt uitgebreid met een vierwielaangedreven variant van de in september vorig jaar geïntroduceerde 2-serie 220i. Deze 178 pk en 280 Nm sterke uitvoering is alleen te krijgen in combinatie met een zeventraps Steptronic-automaat. Een sprintje vanuit stilstand naar de 100 km/h weet de 220i xDrive Gran Coupé in 7,1 seconden te klaren. Het gemiddeld verbruik ligt volgens de fabrikant op 6,5-7,3 l/100 km.

En verder ...

De lente-updates die BMW op zijn modellen doorvoert, omvatten ook veel kleine maar toch interessante toevoegingen. Zo is de 7-serie voortaan standaard uitgerust met Integral Active Steering, dat de achterwielen al vanaf een snelheid van minder dan 3 km/h in tegengestelde richting laat meesturen. De X5 en X6 en diens M-versies zijn voortaan aan te kleden met donkerder uitgevoerde Shadow Line-koplampen en deM8 Competition-modellen profiteren van de komst van speciale M Carbon-kuipstoelen. De M3 en M4 Coupé krijgen een nieuwe lakkleur, Skyscraper Grey.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.