Volkswagen Polo 1.9 SDI (1997)

Volkswagen Polo 1.9 SDI (1997)

UitvoeringPolo 1.9 SDI
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2006

De auto gekocht omdat ik een auto nodig heb voor mijn studie. Redenen dat ik voor deze auto heb gekozen zijn:
- de motor: lekker zuinig. Moet 1:22 kunnen halen, ben nog niet verder gekomen dan 1:20.6, maar heb dan ook nog alleen maar in de winter gereden.
- mogelijkheid om cruise control op te bouwen. Is niet af-fabriek leverbaar, maar wel makkelijk te monteren: nieuwe hendel monteren, draad trekken naar boordcomputer en activeren. Komt er zeer binnenkort dan ook op.
- Gewoon een leuke auto...

Ik heb de auto bekeken in het donker. Kreeg desondanks een redelijk goede indruk van de auto. Achteraf zag ik dat er een kleine kras op de auto zat en dat er drie roestplekken op de A-stijl zaten. Is inmiddels bijgewerkt, maar mooi is helaas anders. Daarnaast heeft de auto wat last van steenslag, maar dat ligt meer aan de vorig eigenaar dan de auto.

Je moet niet veel verwachten qua prestatie, maar de auto is voor mij vlot genoeg. Ik kan goed met het overige verkeer meekomen, alleen is het met inhalen oppassen.

De auto is redelijk goedkoop (vooral voor een bestuurder van 19 jaar); kosten per kilometer (onderhoud, verzekering, belasting en brandstof) ongeveer 22,5 cent. Ik zie dit langzaam zakken. Heb namelijk het onderhoud direct gedaan toen ik de auto kocht.

Update 10 juni 2007
Het rijden wordt als maar goedkoper. Ik rij nu voor maar 18.5 cent per kilometer(onderhoud, verzekering, belasting en brandstof). De auto bevalt zeer goed, hoewel er nog wel een paar dingen zijn die ik graag verandert wil hebben. Zo zijn wat plastic delen van de stoelen kapot. Dit wordt in de vakantie vervangen. Maar verder niets dan lof.

Binnenkort moet de auto voor de apk. Laatst is de auto al even op de brug geweest bij autobedrijf Stegehuis in Vriezenveen (broertje werkt er, daarom deze keuze). Een monteur heeft er even vluchtig onderdoor gekeken met als resultaat dat de rubbers van de draagarmen voor vervangen moeten worden. De onderdelen zijn inmiddels in huis en worden deze week vervangen. Ook zijn er twee nieuwe voorbanden op gekomen, omdat deze bijna op waren. Voor de rest: gewoon een goede betrouwbare auto!

Update 13 juni 2008
Inmiddels weer nieuwe APK erop. Hiervoor moest wel het voorlager links en de achterbanden vervangen worden. Kosten zijn nog steeds beneden de 20 cent/km. (afschrijving echter niet meegerekend)

19 maart 2007
Problemen zijn er eigenlijk niet geweest. Wel moest er inmiddels een paar lampjes vervangen worden (parkeerlicht en van het instrumentenpaneel), had het knipperlicht sinds kort last van wat vocht en stonden de zijknipperlichten letterlijk vol met water! Zijn volgens mij geen orginele VW-onderdeel. Het water eruit gehaald en kijken hoe lang het goed gaat.

Ook heb ik kort na aanschaf CV + afstandbediening gemonteerd. Een week geleden weigerde het rechter portier om van het slot af te gaan. Reden: te veel wrijving in het geheel. Wat met de stang van de vergrendeling aan het buigen geweest, waarna die het vervolgens weer volgens verwachting deed.

In juni moet de auto voor de APK. Kijken wat er allemaal aan het licht komt. Veel verrassingen verwacht ik niet, behalve dat de voorbanden dan waarschijnlijk aan vervanging toe zijn.

7,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo