Volkswagen Polo 1.4 (1997)

Volkswagen Polo 1.4 (1997)

UitvoeringPolo 1.4
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2006

Het rijdt maar door

Omdat ik in 2006 van werk veranderde (meer lange afstand) wilde ik een auto die weinig kilometers gelopen had en die betrouwbaar moest zijn. Mijn oom had nog een Volkswagen Polo 1.4 uit 1997 met 78.000 km. Die mocht ik overkopen voor €2200,- (wel in het contract dat ik min. 1 jaar met de reclame van zijn bedrijf op de auto moest rijden). Ik zou de 2e eigenaar worden.

Ik heb er zeker geen spijt van gekregen. Sterker nog, ik rijd er nog steeds mee! Er staat inmiddels 335.000 km op de teller. Ok, het onderhoudsboekje wordt niet meer bijgehouden. Zoveel VW stempels passen er niet meer in. In die 9 jaar en 257.000 km verder heeft "mijn Polootje" me maar 2x onderweg in de steek gelaten. 1x Koppakking, 1x bobine. Het heeft dus wel geloond iedere 15.000 km een beurt uit te laten voeren. Overigens, ik lees veel dat Volkswagens last hebben van olieverbruik. De mijne begint nu pas olie te verbruiken. En dan nog 1L op 4000-5000 km. Voorheen geen druppel!

De stand van zaken nu:

In december 2011 ben ik voor mijn werk naar Duitsland verhuist (Stuttgart). Ik heb erover nagedacht een nieuwere Polo te nemen of een Golf. Maar waarom? Het zit prima. Ik ben ook nog eens een lange kerel van 1m92. Ik lach de ballen uit m'n broek met die auto. Kosten heb ik totaal niet. Net 4 winterbanden laten monteren voor €220,-. Onderhoudsbeurten laat ik gewoon uitvoeren. Laatste rekening was €75,- omdat er weer niks aan mankeerde. Wel heb ik 2 complete draagarmen moeten vernieuwen omdat de draagarmrubbers na 330.000 km begonnen te scheuren.....ja jongens, mag het een keer! Overigens heb ik dat zelf gedaan. Daarbij hebben alle Duitse VW monteurs respect voor me. Een Polo met 335.000 km zien ze niet vaak.

Moeders mooiste is het zeker niet meer. Hij roest aan alle kanten. Voorspatscherm l, deuren, achterscherm. Ik was em ook niet meer. Ben bang dat ik met zo'n hogedrukspuit alleen maar meer verf eraf spuit.

Misschien geeft het een niet zo'n goede indicatie wat ik nu schrijf. Heb ik gewoon geluk gehad? Onderhoud ik em gewoon netjes? Ik moet zeggen dat ik wel een beetje ga kijken naar een andere auto. Ik maak veel ritjes naar Nederland en weer terug. Ik moet er niet aan denken kapot te staan langs de snelweg. Een eeuwige leven hebben ze tenslotte ook niet.

Elke keer als ik de reis weer gemaakt heb van 600 km (NL-D en weer terug) krijgt tie een aai over zijn dashboard. Deze auto heeft mij heel veel geld bespaard en krijgt ook geen 3e eigenaar meer. Hij krijgt een volwaardig einde naar het kerkhof.......later

Nieuwe Volkswagen

De aankoop is een feit. "Mijn Polootje" heeft na bijna 10 jaar trouwe dienst en totaal 257.000km zijn plicht gedaan en mag van mij met pensioen. Ik zal em missen en zeker een traantje wegpinken. Vanaf vandaag (11-2-2015) mag zijn grote broer (Golf 5 (11-2004 / 53.000km) de fakkel overnemen. Ik hoop op net zo'n goede ervaring als mijn voorganger.

4,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens