Skoda Superb 2.5 V6 TDI 163pk Attractive Business (2007)
Uitvoering | Superb 2.5 V6 TDI 163pk Attractive Business |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
De eerste 1500 km
Na heel was rond gekeken te hebben bij Audi, Mercedes, BMW en Peugot liep ik een tegen deze Superb aan. Waar de duitsers en fransen aan de prijs zijn was deze auto schappelijk geprijsd. Auto bedrijf Schipper in Nibbixwoud heeft deze auto perfect aan mij afgeleverd.
Wat op valt is de rust van zo'n langzaam draaiende diesel bij 120-150 km/h. Een genot om in te rijden. Lange afstanden gaan moeiteloos en met een gemiddeld verbruik van ~7l/100km redelijk zuinig.
Op de snelweg is het verbruik ~5.2l/100km en in de stad ~12l/100km.
Ten opzichte van de Citroen C5 valt het op dat de demping van de Superb straffer is, maar door het hogere gewicht van de auto nog steeds heel confortabel. Het stuurgedrag van de Superb is prettig direct en door de 225/45/17 banden een geweldige wegligging.
Er zijn nog geen problemen of defecten opgedoken.
Meer de volgende keer.
opweg naar het eerste onderhoud
Bij de aanschaf is er door de dealer een grote beurt uitgevoert, dus ~30000 km onderweg voor de volgende. Ik heb inmiddels enige ervaring opgedaan en zowel korte als lange afstanden gereden. Wat in een ander review ook naar voren komt kan ik onderstrepen: Pas bij afstanden >60km neemt de zuinigheid pas echt toe. Waar ik direct na aanschaf ~1:13 reed, is mijn gemiddeld gebruik nu 1:15. In de stad 1:9.
Er zijn af en toe wat bijgeluidjes bij overschakelen van 3 naar 4. Ik ben benieuwd wat er aan de hand is. Ook is de raamgeleiding aan de rechter kant vervangen en onder garantie door de dealer gemaakt.
Ik rij nu elke dag >200km en geniet nog elke dag van de rust en gemak waarmee deze auto de km's weg laat tikken. Zelf bij vergaderingen in het buitenland waarbij ik soms >800km op een dag rij, stap ik savonds soepel en monter uit!
Blij dat ik rij!
Inmiddels al weer zo'n 30.000 km verder gerededen zonder enig probleem.
De auto rijdt perfect en gaat eigenlijk steeds beter rijden. Na het verversen van de vloeistof in de automatische versnellingsbak is deze steeds beter gaan functioneren.
Wat mij opvalt:
Gebruik is doorsnee 1:16
Gebruik in de stad 1:8.5
Banden gaan ~70.000 km mee (voor) en 120.000 km achter
Daarom op naar de 200.000
De verbazing blijft!
Nu inmiddels bijna 100.000 km met deze auto gereden. Buiten het reguliere onderhoud nog geen dubbeltje uitgegeven aan reparaties.
Of wacht, vanochtend was er een melding dat een van de remlichten defect was. Lampje vervangen en rijden maar weer.
Ik blijf het zeggen...een genot om in deze auto te rijden!