Nissan Almera 1.4 S (1999)
Uitvoering | Almera 1.4 S |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Ruitenwisserstang
Heerlijke auto. Aangeschaft voor 3000 euro in 2010 met 64000 km op de teller. Hij heeft een beetje een ouwelullen imago maar de prijs maakt alles goed. Mijn versie is de driedeurs met lm velgen en een spoiler met 3e remlicht, met name de spoiler maakt het design wel stukken beter. De 1.4 motor is aan de lichte kant en komt het best tot zijn recht in het stadsverkeer, had achteraf liever een 1.6 gehad omdat hij niet de snelste is en je snel in hoog toerental rijdt. Ander nadeel daarom ook dat je best wat motorgeluid hebt bij 120kmh.
Verder is het een stugge auto; strak geveerd, strakke versnellingsbak die soms wat lastig in de achteruit gaat. De stoelen zijn aan de harde kant en missen wat lendensteun.
Airco is top, dubbele airbag is ook mooi, spiegels elektrisch, ramen met een zwengel ( waarom weet niemand, had het liever andersom gehad).
Eerste probleem was de ruitenwisserstang. De nylon koppeling van de stang tussen de bestuurders en bijrijderskant was versleten dus de bijrijderskant deed het niet meer. Gemakkelijk zelf te vervangen ( half uurtje werk). Kosten: 23 euro.
Uitlaat
Nog steeds bevalt hij uitstekend! Verbruik ligt op ongeveer 1op15. Best aardig dacht ik.
Twee problemen:
Tijdens de vakantie naar Montenegro 6000 km gereden in 3 weken. Losgeschoten einddemper. Is aldaar gelast voor 10 euro. (Arbeidsloon ligt wat aan de lage kant in zuidoost europa :) ) Wel even onder de auto meegekeken en ik vermoed dat het midden en eindgedeelte vervangen moeten worden. Zodra ik dat laat doen zal ik de kosten doorgeven.
Achterruitenwissersproeier werkt niet meer... Zodra de vorst over is even naar kijken.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties3
- Comfort4
- Kosten4

Klokje Rond: Nissan Almera 2.0 D GX (1999)

Deze Nissan Sunny was zijn tijd 20 jaar vooruit

Nissan Townstar Electric Van: elektrische besteller naar Nederland