Fiat 500 (1973)
Uitvoering | 500 |
Bouwjaar | 1973 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Ik ben nu 9 jaar in het bezit van een klassieke 500. Echt een auto waar iedereen vrolijk van wordt.
Het schakelen gaat lastig, de auto gaat niet harder dan 130 km/u met wind mee. maar toch is het iedere keer weer een genot om er een stukje mee te rijden.
Ik heb de auto zelf een tijdje als dagelijkse auto gehad toen ik 30 kilometer per dag hoefde te maken.
DE auto is natuurlijk oud, en daarmee komen ook gebreken. Maar dat geeft de auto ook z'n charme. Ik ben zelf niet extreem handig, maar ik vind het heerlijk om in de lente en zomer om aan de auto te sleutelen. Alles is zo simpel en licht. Je kan bijna alles in je eentje doen.
Ik moet helaas bekennen dat nu vaker de motor pak als het lekker weer is, en dat komt de auto niet ten goede. Hoe meer de auto stilstaat des te meer lijkt er kapot te gaan.
2 lekke uitlaten
een gescheurd zekerinshuis
1 defecte startmotor
1 geprongen handremkabel
En nog veel meer.
Maar ik blijf van het kleine autootje houden. Het is net een trouwe en oude hond. Die doe je ook niet zomaar weg.
Update:
2 keer een defEcte dynamo
gescheurd kleppendeskel
1 draadbreuk
1 rad in de versnellingsbak gescheurd
Veel roest.
Deze auto geeft veel problemen, maar ik hou er nog steeds van. Dat sleutelen hoort er wel bij!!